‘Showbizz-expert Anette de Vries: Roy Donders: ‘Zip je dikke lip’

Anette vindt iets over Roy Donders
Door: Anette de Vries
18-12-2022

Roy Donders eist volledige transparantie van vrouwen als Yolanthe Cabau en Sylvie Meis als ze een afspraak inplannen bij een cosmetische chirurg. Maak dat je eigen klantenbestand maar wijs, Roy.

Roy Donders, de worstenbroodeter uit het zuiden, heeft al aardig wat transformaties ondergaan. In zijn persoonlijk leven ging hij van praktiserend paillettengay naar een heterorelatie. Samen met zijn vakantieliefde Michelle verwacht hij binnenkort zelfs een dochtertje.

Harde krul
Op carrièregebied probeerde hij het als stylist, coverzanger, realityster, harde-krullen-kapper en winkeleigenaar. Na het faillissement van zijn huispakkenshop opende hij zijn eigen beautykliniek in de tuin van zijn Tilburgse woning. Ook promoot hij cosmetische reisjes naar Istanbul, inclusief VIP-transfer.

Full body
Zijn gebrek aan relevante diploma’s compenseert Roy ruimschoots door zijn landelijke bekendheid en zijn expertise als ervaringsdeskundige. Voor Royke is niets te gek. Hij onderging onder meer een ooglidcorrectie, kin-liposuctie, voorhoofdlift, baardtransplantatie, full body liposuctie en liposculptuur. ,,Van sporten hou ik niet, maar ik wilde wel een perfect strak lichaam. Dat kon ik op deze manier bereiken,” stelde hij eerder in Beau Monde.

Yolanthe
In diezelfde glossy schoffeert hij deze maand iemand die wel de moeite neemt om naar de gym te gaan en daar een lucratieve business omheen heeft gebouwd: Yolanthe Cabau. Volgens Roy liegt ze over haar natuurlijke schoonheid: ,,Ze heeft zichzelf voor meer dan tienduizenden euro’s laten verbouwen.”

Onfatsoenlijk
Deze uit de duim gezogen clickbait quote is niet alleen onfatsoenlijk (verwacht hij van zijn eigen clientèle dezelfde eerlijkheid?), maar ook ongefundeerd. Hoewel Yolanthe niet te koop loopt met eventuele ingrepen, schreef ze er wel een openhartige column over in Grazia.

Rotopmerking
Daarin gaf ze aan niet negatief tegenover plastische chirurgie te staan. Volgens de actrice is het ieders goed recht om aan zichzelf te laten sleutelen. ,,Zolang je niemand er kwaad mee doet en je er zelf gelukkiger van wordt, wat maakt het dan uit wat iemand anders daarvan denkt. Je zal mij nooit betrappen op een rotopmerking. Als het niet positief is wat ik te zeggen heb, zeg ik niks.” Eens! Als ik de quote van Cherry-Ann uit The Real Housewives of Amsterdam even mag lenen: ,,Roy, zip je dikke lip.”

Meer DenD