Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Tino’s tweede kans of tweede fles?’

Anette weet iets over de alcoholist Tino
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Tino Martin heeft het voor elkaar gebokst om zangeres Anouk een Nederlands duet met hem te laten zingen, ‘Voor je ’t weet’. Is Tino’s potentiële hit een sober nieuw begin of slechts een toegift in de kroeg?

Een jaar geleden zette Tino Martin met zijn Videoland-documentaire ‘Laat Me Leven’ zijn worsteling met alcohol op de kaart, alsof we allemaal niet al lang doorhadden dat hij een probleem had. Kimberley, zijn vrouw, vertelde zonder omwegen over haar leven met de twee Tino’s: de ene de nachtegaal, de andere meer een nachtbraker.

Steen
Terwijl hij in zijn glas tuurde, gaf Tino toe dat hij maar al te vaak de mist in ging – een gewoonte die net zo hardnekkig was als een ezel die telkens weer tegen dezelfde steen aanknalt. Die documentaire moest het begin zijn van een frisse start, weg van de drank.

Jet
Maar kijk aan, daar was hij van de week weer, op Instagram. In een jet, ogen op half elf, de buik vooruit als een trofee van uitspattingen. Dat filmpje laat ongefilterd zien waar woorden alleen maar omheen kunnen draaien.

Anouk
Vrijdag liet hij zijn nieuwe nummer los: ‘Voor je ’t weet’, een duet waarvoor hij zijn pijlen richtte op niemand minder dan Anouk, de rockster van Nederland. Ze hapte nog toe ook! Anouk kondigde het lied met zelfspot aan: een transfoob en een alcoholist die samenwerken. Precies wat Tino nodig had om zijn imago een boost te geven. ,,Ja, mooi hè? We leven in een tijd dat iedereen van alles en nog wat over elkaar schrijft en ik denk dat het heel belangrijk is dat we vooral met z’n allen de humor er van moeten blijven inzien.”

Nuchter
Die handreiking van Anouk is een reddingsboei voor het imago van de volkszanger. Ik hoop oprecht voor Tino dat hij deze kans aangrijpt om een nieuwe bladzijde om te slaan, het begin van een nuchter hoofdstuk. Anders ben je niet alleen een ezel, maar ook nog eens een heel domme.

Tags

ANOUKTINO MARTIN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck