Showbizz-expert Anette de Vries: Waylon bij Jinek: zó bespeelt hij Eva!

Anette heeft een mening over Waylon
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Tweeënhalve maand na zijn ontmaskering als vreemdganger maakt Waylon bekend bij Jinek aan te schuiven in het kader van zijn muziek. Blabla, natuurlijk. De rocker komt enkel zijn charme en blauwe puppy-ogen in de strijd gooien. Eva, blijf je bij de les?   

Waylon zit half september bij Jinek. Daar heeft hij alle belang bij, want zijn reputatie ligt aan diggelen. Zelfs bij het makke publiek van Muziekfeest op het Plein in Houten klonk boe-geroep. Zijn opgestroopte zwarte showblazer kon na afloop meteen door naar de stomerij voor een chemische bierdouche-reiniging. Eva’s studiogasten gedragen zich vast beleefder.  

Vergiffenis 
Waylon heeft de talkshowhost hard nodig. Eerdere pogingen op het pad naar publiekelijke vergiffenis mislukten jammerlijk. Zijn impulsieve statement (‘Ik ben een lul’) haalde hij al rap offline. In gesprek met Shownieuws sprak hij vervolgens over ‘geruchten’ in plaats van feiten.  Vriendin Bibi Breijman stak ook nog haar nek voor hem uit in een al dan niet door Waylon begeesterde YouTube-video (‘Al die haat bracht ons ook dichter naar elkaar toe’). Oké. Bibi pleurde hem het huis uit na zijn val. Voor anderhalve dag. Dat legt de lat niet zo hoog voor Waylon; kennelijk vindt hij het de hoogste tijd dat Nederland ook de hand over het hart strijkt. 

Bondgenoot 
Eva lijkt een prima bondgenoot. Hij zat al diverse malen bij haar aan tafel. In 2020 mocht hij zijn single Lie With Me promoten. In datzelfde jaar vocht hij tegen de tranen toen hij, in het bijzijn van tafelgast Roxeanne Hazes, vertelde over het nummer Kleine Jongen: ,,Het moment dat ik Hazes ging begrijpen, was toen ik voor het eerst vader werd van Dylan. Ik weet nog dat ik midden in de nacht op het tankstation stond, het was stil, en door de speakers kwam Kleine Jongen.’ Eva hing aan zijn lippen.  Afgelopen april ging het er zelfs bijna intiem aan toe in de studio. Eva profileerde zich als fan en maakte de afspraak: ,,Vanaf nu ga ik je Willem noemen.”  

Toneelspel 
Willem lijkt dus een veilig podium te hebben gekozen. Een uithuilschouder. Maar, zoals uit het toneelspel van Nick & Simon, over wie Eva al weken fantaseerde, al bleek; de presentatrice opereert op het scherpst van de snede. Al is de leugen nog zo snel, lichaamstaal verraadt je wel. Wie succesvol een schuldbekentenis wil doen, moet aan twee voorwaarden voldoen: diep door het stof kruipen en oprecht overkomen. Daar ligt meteen ook Waylons grootste kracht. Hij palmt je in waar je bij staat.  

[poll id=”100″]

Tags

EVA JINEKWAYLON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck