Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Zo draaide Samantha Steenwijk haar carrière bijna de nek om’

Anette vindt iets van Samantha
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Als je zelfs van de lieftallige Loretta Schrijver een veeg uit de pan krijgt, moeten alle alarmbellen afgaan. Hoe kon Samantha Steenwijk de grip op zichzelf en haar imago zo snel verliezen? 

Voordat Samantha Steenwijk ‘arriveerde’ als zangeres, is het vijftien jaar lang tobben geweest. Zelf schetst ze een beeld van optredens in dorpscafés ‘waar vijf mannen aan de bar zaten met sokken in hun klompen en pullen bier in hun knuisten’. 

Huilen
Voor haar allereerste grote show, in Spaarnwoude, als voorprogramma van Gerard Joling, maakte ze een smak op het podium. Ze bloedde en bezeerde haar rug. ,,Onderweg naar huis zat ik te huilen in de auto,” vertelde ze daarover in Veronica Magazine. ,,Maar toch maar weer naar die disco in Groningen om daar om drie uur ’s nachts te zingen. Je blijft tenslotte denken: straks scout een of andere platenbaas me vanavond.” 

Strohalm
Dat bleek ijdele hoop. Bij wijze van laatste strohalm klampte zij zich vast aan de televisiewereld. Met succes. Het was haar blind audition bij The Voice die Samantha uit de klauwen van het schnabbelcircuit wist te bevrijden. Nederland sloot de oh zo nuchtere blondine in de armen. ,,Stop mij maar lekker in de bezemkast. Zolang ik een stoel en een appelsapje heb, ben ik tevreden.”  

Flirten
Eind 2022, net toen Samantha lekker aan het flirten was met het sterrendom, kreeg ze te maken met een heel ander soort juice. Lifeofyvonne bracht het sappige gerucht dat Samantha had lopen snoepen van illegale dieetpillen. De vermagerde zangeres galoppeerde naar de rechtbank alsof het een zaak was van leven en dood. Ze won de zaak, maar werd het nationale mikpunt van spot door haar bewering dat ze zich slank had gereden op haar paard. 

Overspel
Vervolgens nam Yvonne Coldeweijer ook nog eens wraak door naar buiten te brengen dat Samantha in het verleden was bedrogen door haar vrouw Daisy. Op de een of andere manier leek het Samantha een goed plan om het overspel van haar partner in te zetten ter promotie van haar nieuwe single. 

Bommetje
Door op Instagram te suggereren dat Daisy wederom de fout in was gegaan, dropte ze een bommetje waarover uiteraard werd bericht. In Koffietijd probeerde ze de media af te schilderen als the bad guys, maar daar trapte Loretta Schrijver niet in: ,,Jij bent ook degene die juicekanalen hard aanpakt, maar je geeft ze wel voer.”

Sappelen
Samantha stond van de week nog op de Huishoudbeurs om de boel te entertainen, maar er gaan ook berichten dat ze verlegen zou zitten om optredens. Wellicht een onwaardige carrièrewending na jarenlang zwoegen. Aan de andere kant: juist de doorgewinterde Samantha zou het klappen van de zweep moeten kennen. 

Lees ook de vorige column van Anette: https://www.ditjesendatjes.nl/showbizz-expert-anette-de-vries-zo-maakte-rachel-een-circus-van-de-hazes-erfenis/

[poll id=”170″]

Tags

LORETTA SCHRIJVERSAMANTHA STEENWIJKYVONNE COLDEWIJER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck