Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Zó maakte Rachel een circus van de Hazes-erfenis’ 

Anette vindt iets over Rachel Hazes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Het testament van André Hazes senior ligt op straat en weduwe Rachel lijkt daar berooid vanaf te komen. De rechtbank velt op 23 februari het vonnis, maar het verlies is nu al niet meer te overzien voor Rachel. Boontje komt om zijn loontje? 

Over de afhandeling van de erfenis van de in 2004 overleden André Hazes was al vanaf het prille begin gesteggel. André’s twee kinderen uit zijn twee eerdere huwelijken, Melvin en Nathalie, bleken onterfd en deden een beroep op hun legitieme portie. Zij kregen 60.000 euro, en deden daarbij afstand van alle rechten. Melvin zou al het geld hebben overgemaakt naar het Wilhelminafonds, uit respect voor zijn moeder die jarenlang tegen kanker streed.  

Vuurpijl
Triest genoeg was er ook toen al een scheuring onder de nabestaanden van de volkszanger. Zo hielden Nathalie en Melvin, ver van de pers en camera’s, hun eigen herdenkingsplechtigheid. Op het strand van Noordwijk schoten zij een vuurpijl met as van hun vader af. Net als halfbroer André en halfzus Roxeanne dat een etmaal later publiekelijk in Hoek van Holland zouden doen.  

Jetset
Een jaar na de sterfdag van de zanger verscheen vervolgens de door Rachel geautoriseerde biografie Typisch André. Een boek over ‘hun innige liefdesband met alle ups en downs’, ratelde de PR-machine. ‘Recht door zee, geen jetset, geen opsmuk, geen tierelantijntjes of aangedikte verhalen.’  

Schijnwerpers
Daar dachten de twee ex-vrouwen van André anders over, want die kwamen er niet al te best vanaf in het moddergooi-boek. Annie Dijkstra, de moeder van Nathalie, probeerde (tevergeefs) via de rechter publicatie te voorkomen. ,,Mijn cliënt heeft gekozen voor een leven buiten de schijnwerpers, wie is mevrouw Hazes dan om de vuile was buiten te hangen?” lichtte haar raadsman toe.   

Afschuw
André’s tweede vrouw Ellen Wolf overleed in die periode, maar haar zoon Melvin sprak zijn afschuw uit over de wijze waarop de 1-jarige herdenking van Hazes’ overlijden commercieel werd geëxploiteerd. Melvins stiefvader sprak in de media van ‘geldwolverij’: ,,Schandalig wat die Rachel over Ellen en Melvin schrijft. Mijn vrouw Ellen had meer integriteit in haar pink dan een hele kudde Rachels bij elkaar.”  

Oplichter
Op Instagram sprak diezelfde Rachel van de week haar verontwaardiging uit over het lekken van het testament en de nasleep daarvan. ,,Ik ben een ‘oplichter’ of in ieder geval een slechte moeder, die – ten koste van mijn kinderen – een deel van de erfenis heeft opgestreken. Ik word publiekelijk veracht, bespot en ronduit uitgelachen. Ik vraag mij af of men zich realiseert wat hiervan de impact is.” Straffe woorden voor iemand die zelf steeds weer het oorlogspad opzoekt.  

Tags

ANDRÉ HAZESRACHEL HAZESROXEANNE HAZES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck