Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Zo schijnheilig is de man van Nicolette!’

Anette vindt iets over Bas Smit
Door: Anette de Vries
11-12-2022

De lijst met de 100 meest invloedrijke infuencers in Nederland wordt wederom aangevoerd door Bas Smit. De kassa rinkelt, het succes smaakt zoet. Waarom dan zo anti?   

Voilà daar zit hij, bovenaan die apenrots: Bas Smit, de man van Nicolette van Dam. Met zijn signature bulderlach zag hij zichzelf bovenaan de jaarlijkse influencerlijst pronken, op de hielen gevolgd door Yvonne Coldeweijer. 

Golden boy
Bas is de golden boy van Instagram. De eclectische contentmix van ik-pis-in-m’n-broek filmpjes, gezinsgeluk, gestoorde capriolen en genereuze goede doelen acties lokten al 857 duizend volgers naar het Bas-universum.  

Miljardair
Aan Bas kleeft een aaibaar ‘hij had ook m’n buurjongen kunnen zijn’-imago. Knap, aangezien hij zwemt in het geld en hij eerder op het ultraluxe privéeiland van de Britse miljardair Richard Branson dan op een buurtbarbeque zal wordt gespot. Van die dualiteit maakt hij slim gebruik. Jetsetten in Marbella wisselt hij moeiteloos af met fietsen door de provincie – waar hij dan weer een vakantieboek over uitgeeft.  

Goudmijn
Bedrijven die mee willen liften op zijn succes betalen zomaar een half tonnetje per post. Bas, in Quote: ,,Die telefoon levert mij echt een shitload of money op.” Vooral het uitbaten van hun eigen begerenswaardige lifestyle met bijbehorende producten is een goudmijn.  

Depressie
Gek genoeg raadt diezelfde Bas jongeren af om hem achterna te gaan. Volgens Bas is het maar ‘een leeg bestaan’. ,,Influencers zijn allemaal bloedje onzeker en hikken tegen depressies aan vanwege de druk om ‘likes’ en volgers,” postte hij eerder op Instagram. ,,Net als bij dj’s en topsporters is er maar een handjevol mensen dat er écht geld aan verdient.”  

Rangorde
Maar Bas, is het niet een krachtigere boodschap om te stellen: ‘Wat ik kan, dat kan jij ook’. Als geen ander straal jij uit dat je bovenaan de rangorde kunt staan zonder ontblote tanden, roffelend op de borstkas. Met slimmigheid, levenslust en een stralend gebit kom je al een heel eind. Lachen, toch? 

Meer DenD