Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Zo spande Rachel Hazes zoon en dochter voor haar karretje’

Anette vindt iets over Rachel
Door: Anette de Vries
22-01-2023

Nu beiden het contact met moeder en spin-in-het-web Rachel Hazes hebben verbroken, lijkt niets een hereniging tussen André en Roxeanne nog in de weg te staan. Nou ja, níks…

Verdeel en heers. Met die tactiek wist Rachel Hazes zich lange tijd te laten gelden als godmother van het getroebleerde gezin. Door André en zijn zus Roxeanne afwisselend als lieveling en zondebok aan te wijzen, creëerde zij chaos en tweespalt. 

Gebrouilleerd
Neem de slepende ruzie tussen Rachel en André van een paar jaar geleden. Roxeanne schaarde zich toen loyaal achter haar moeder, waardoor ook zij met haar broer gebrouilleerd raakte. In 2019 zei André daarover tegen Johnny de Mol: ,,Ineens spraken mijn moeder en zus niet meer tegen mijn vrouw. En omdat ik achter haar stond, werd er ook niet meer tegen mij gesproken. Ik ging echt kapot.” 

Heulen
Na vier jaar maakten André en Rachel het weer goed. Ondertussen had Roxeanne het aan de stok gekregen met haar moeder, omdat ze niet met haar wilde heulen in een rechtszaak tegen huisvriendin Marieke van Beek. Terwijl moeder en zoon weer lol maakten, leefde Rox ineens in onmin met beide familieleden.

Trauma’s
In Beste Zangers vertelde Rox trauma’s te hebben overgehouden aan haar eenzame en bizarre jeugd. Rachel schreef haar uitspraken toe aan ‘de rijke fantasie van een toen nog jong meisje’. André sprong voor zijn moeder in de bres door haar ‘eeuwige respect’ te betuigen op Instagram. „Ik hoop oprecht dat je je niet gek laat maken door uitspraken van iemand die jou op alle mogelijke manieren klein probeert te krijgen.”

Elvis
De huidige stand van zaken is dat ze alle drie met elkaar overhoopliggen, zoals polder-‘Elvis Presley’ bevestigde aan Eva Jinek. Toch lijkt een verzoening tussen broer en zus dichterbij dan ooit. Bij Jinek rehabiliteerde André zijn zus door de verhalen over hun kindertijd te bevestigen: ,,Ik hoorde dat mijn zus een interview had gegeven en dan had ze het over onze jeugd en over verlatingsangst en bindingsangst. Ik krijg daar allemaal therapieën voor, want wij hebben thuis zoveel meegemaakt, dat het bij ons alle kanten op gaat.”

Ontroerd
In haar nieuwe single lijkt Roxeanne klare taal te spreken over de afstand die zij heeft genomen van haar moeder: ‘Nu dat jij me niet beperkt, ben ik vrij’. Het wordt tijd dat André en Rox sámen een nieuwe start maken en zo de belofte aan hun vader inlossen.

Meer DenD