Showbizz-expert Vanessa Bontje: Al deze drama’s kosten De Mol miljoenen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Het zorgvuldig opgebouwde media-imperium van John de Mol heeft het zwaar te verduren. Paradepaardje na paradepaardje wordt neergehaald met als gevolg dat niet alleen The Voice of Holland voorlopig van de buis is, maar ook HLF8 het zonder zoon Johnny moet stellen én er met razend gedonder een einde kwam aan Vandaag Inside. Dit kost De Mol miljoenen.

De reputatie van het vroeger zo gesloten bastion Talpa brokkelt in rap tempo af. De teloorgang werd nog maar een paar maanden geleden ingezet door de onthullingen over verregaand grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland door #BOOS. Meteen rolden publicitair de koppen van prominente coaches Marco Borsato en Ali B, bandleider en inmiddels ex-man van Linda de Mol, Jeroen Rietbergen en regisseur Martijn N. Coach Anouk stapte acuut op en niet veel later werd bekend dat The Voice voorlopig niet terugkeert op televisie.

Zoontje van de baas

Ondertussen was Johnny de Mol nog maar net gestart met de dagelijkse talkshow HLF8. Nu was de verwondering over de uitdaging die ‘het zoontje van de baas’ ten deel viel al groot waardoor hij niet zoveel sympathie kreeg. Het aanblijven van Johnny ondanks de lage kijkcijfers oogstte ook al weinig waardering. Vader John staat er immers niet om bekend te investeren in minder goed lopende programma’s.

Mishandeling

Inmiddels heeft Johnny het veld al moeten ruimen wegens beschuldigingen van mishandeling. Zijn ex-vriendin Shima deed aangifte tegen De Mol jr., maar pas deze week stopte hij met HLF8 nadat door een andere vrouw ook nog eens aangifte van seksueel misbruik tegen hem werd gedaan.

Kaarsverhaal

Vervolgens poogde Johan Derksen de reputatie van Johnny nog wat op te vijzelen door met zijn ‘kaarsverhaal’ te komen, maar dat is compleet in zijn gezicht ontploft. Wat bezielde hem in vredesnaam om een mogelijke penetratie van een bewusteloze vrouw met een kaars 40 jaar geleden op te biechten? In enkele dagen tijd is Derksen persona non grata geworden: nergens is hij meer welkom. Bovendien heeft hij niets opgelost voor De Mol, wél hem een berg extra problemen bezorgde.

Miljoenen

Al deze onzalige ontwikkelingen kosten De Mol ongetwijfeld miljoenen euro’s. Zoals voormalig SBS 6-topvrouw Tina Nijkamp bij Op1 vertelde: ,,Dit heeft grote financiële gevolgen, omdat het een succesvol programma is. Dit betekent dat tonnen aan reclamegeld verloren gaan. Per week. En dat betekent op jaarbasis dus miljoenen.”

Commotie

Waar het eindigt? Geen idee. Zus Linda de Mol, die zich ook al niet populair heeft gemaakt na onthullingen dat zij signalen van misbruik door Ali B zou hebben genegeerd en zou hebben geweten van de misdragingen van haar toenmalige partner Jeroen Rietbergen, is na alle commotie van The Voice net weer aan het werk.

Ontslag op staande voet

Ze zou een tv-serie maken, maar daarover is ook al een schaduw geworpen: een van de figuranten die in zijn enthousiasme een selfie met haar maakte en die vervolgens op zijn sociale media had gezet, werd door die actie op staande voet ontslagen.

Tags

DE MOLJOHAN DERKSENJOHNNY DE MOLTHE VOICE OF HOLLANDVANESSA BONTJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck