Showbizz-expert Vanessa Bontje: Als Fresia Cousiño Arias de Mol is… moet ze actrice worden!

WIDM
Door: Vanessa Bontje
05-03-2022

Wékenlang zitten mijn zoons en ik aan de buis gekluisterd als het gaat om de uitzendingen van Wie is de Mol?! Met de ontknoping van het programma in aantocht sluit het net zich om de bekende Nederlander die gegeven opdrachten in stilte ondermijnt. Volgens de peiling in de Mol-app is Fresia Cousiño Arias de saboteur van het seizoen. Wie? Fresia, die sportpresentator van ESPN!

Voor wie WIDM niet kent: laat maar, dit is gewoon met de ontknoping voor de deur niet meer uit te leggen. Maar voor de miljoenen die het wél (weer) hebben gevolgd: als Fresia de Mol van 2022 is, kom ik er toch echt niet onderuit om mijn schoen op te eten. Pas op, hier volgt een biecht: ik begin pas de laatste twee afleveringen wat meer belangstelling voor haar als mogelijke Mol te krijgen…

Pijnlijk duidelijk is al wel dat ik er als deelnemer van Het Verdenkspel, waaraan veel Molloten (volgers van het programma die complotten met elkaar delen) meedoen, maar weinig sjoege van heb. Ik ‘zat’ namelijk heel erg lang op Kim-lian van der Meij en Thomas van Luyn. Ik dacht op basis van meerdere interviews die ik had met Kim te denken dat ik haar kon inschalen als Mol van de eerste orde. Maar ik denk dat ze al die opzichtige rare stunts goed heeft gedaan om haar tegenstanders op een dwaalspoor te zetten. En mij uiteindelijk ook…

Dan was er die goedsul van een Thomas. Nou, ik ken de man niet, maar ik heb wel vaker gedacht: het is toch maar goed dat hij zijn centen kan verdienen als komiek, want anders had ik weinig hoop voor hem. Dat gestuntel de hele tijd, en dan dat uitgestreken gezicht waarbij ik me voortdurend afvroeg of hij de opdrachten wel had begrepen danwel verstaan. Maar goed, ook daar zat ik mis. Hij ging er een paar weken geleden pas uit.

Everon Jackson Hooi. Kijk, dat was wel een interessante figuur om tot Mol te bombarderen. Hij lijkt me erg sympathiek. Als knuffelbeer van de groep werd hij door iedereen omhelsd. En toen ik de tranen om het gedwongen vertrek van zijn mattie Glen Faria zag, dacht ik achterdochtig: dat heb je, met zo’n acteur. Goed geacteerd jongen! Maar nu twijfel ik toch ook aan zijn capaciteiten als Mol.

Want als een soort duveltje uit een doosje springt Fresia Cousiño Arias mij in het oog. En niet alleen mij: bijna de helft van alle deelnemers aan Het Verdenkspel denkt dat deze sportieve, knappe en getalenteerde Chileense het is. Een complete verrassing voor mij. Want als bloedfanatieke deelnemer leek zij toch tot het uiterste te gaan om opdrachten tot een goed einde te brengen (lees: geld voor de pot te verdienen). Maar van dat beeld is maar weinig over.

Slordigheidjes beginnen opeens op te vallen. En dus ga je zoeken. Niet alleen pluis je alle filmpjes met Mol-theorieën door, ook beginnen de meest onschuldige uitspraken van eerder op te vallen. Zo herinner ik me dat ze bij haar introductie zo onschuldig zei: ,,Ik houd gewoon heel erg van spelletjes!” Nou Fresia, als jij de Mol bent, dan denk ik dat jouw carrière niet ophoudt langs de lijn bij ESPN. Volgens mij zou je in een serie of film niet misstaan. Als ster van de productie, welteverstaan!

Meer DenD