Showbizz-expert Vanessa Bontje: De dag dat juicers zijn uitgeperst

Vanessa vindt iets over juicers
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Sinds de uitzending van #BOOS storten zorgvuldig opgebouwde imago’s van bekende lieden als kaartenhuizen ineen. Alleen al de afgelopen week werd het showbizznieuws beheerst door verschillende kopstukken bekend van tv en volgen bijltjesdagen zich in rap tempo op. Geen bekende Nederlander lijkt te worden gespaard.

Eens even denken. Het was de week van de nasleep van de mishandelingszaak in de buurtsuper waar Glennis Grace en haar zoon betrokken waren. Hoewel de zangeres elke betrokkenheid ontkent, zijn er inmiddels nog twee verdachten aangehouden.

Etterende wond

Ook werd de voorbije dagen de naam van Carlo Boszhard genoemd in #metoo-verband en daarmee werd hoofdredacteur Guido den Aantrekker voor het blok gezet. Hij had wel gewag gemaakt van een andere grensoverschrijdende etterende wond bij RTL, maar pakte zaken journalistiek aan, waardoor hij geen naam kon noemen. Terecht.

Maar nee, dat is in dit tijdperk niet meer mogelijk, vond Roddelpraat. Zo snel mogelijk moeten man en paard worden genoemd, is de gedachte vooral bij juicekanalen, dus ‘hielpen’ zij Den Aantrekker een handje (lees: gooiden ze niet alleen Boszhard maar ook Den Aantrekker voor de bus).

Chantage

Zo kwam dus ook royaltydeskundige Marc van der Linden via het juice-circuit in het nieuws. Hij zou een nachtje in de cel hebben gezeten, omdat hij zich in zou hebben gelaten met bedreiging en chantage door compromitterend beeldmateriaal dat hij in zijn bezit zou hebben.

En o ja, opeens weet ook iedereen dat hij een groot liefhebber is van ‘pikante feestjes’. Bovendien zou hij verslaafd zijn aan cocaïne en crystal meth. Alles bij elkaar zou zijn vertrek bij RTL Boulevard hebben ingeluid. Daar vertrok hij met stille trom begin februari.

Bovenstaande is gewoon een opsomming van de voorbije dagen. Als ik het zo bekijk, blijft er geen BN’er meer over om tegenop te kijken. Het enige is dat juicers wel op een enorm voetstuk lijken te staan. Ongefilterd – ik heb het niet over waar of onwaar – wordt aardig wat op internet gesmeten, wat in het geval van de gijzelingszaak op het Leidseplein doden op had kunnen leveren…

De euforie van scoren, de eerste, de beste of de grootste zijn, kennen de meeste mensen wel. Maar hoogmoed komt voor de val, zeggen ze wel eens. De juicers, die nu niet alleen in talkshows of entertainmentprogramma’s worden besproken, werden afgelopen week zelfs belicht door journalist Danny Ghosen.

Publiek bezit

Steeds meer en meer worden die juicers zelf ook bekende Nederlanders. En daarmee publiek bezit. Dat wil zeggen: zij kunnen zich straks ook onuitstaanbaar gaan gedragen, zonder dat daarvan de eerste jaren gewag wordt gemaakt. Dat is nu eenmaal wat bekendheid en geld vaak met een mens doen.

Net zoals nu een onderzeeër met verhalen en misstanden over BN’ers van nu aan de oppervlakte is gekomen, komen de juicende internethelden ooit ook aan de beurt. Dan zullen we misschien lezen hoe Yvonne Coldeweijer op een drukke dag een medewerker van StarBucks zijn vet geeft omdat ze te lang op haar bestelling moet wachten. Dat daarvan dan waarschijnlijk ook een onwelgevallig filmpje opduikt, is niet ondenkbaar want als iets vaker gebeurt, staan mensen op scherp.

Uitgeperst

En al dat materiaal wordt dan gerecycled door een nieuwe lichting showbizzkenners die het wiel ook weer opnieuw zullen proberen uit te vinden. Hoe zij dan heten? Geen juicers, want die worden of zijn dan immers uitgeperst.

Tags

BOOSCARLO BOSZHARDGLENNIS GRACEMARC VAN DER LINDENYVONNE COLDEWEIJER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck