Showbizz-expert Vanessa Bontje: Dít offer brengt Yolanthe voor haar American dream

Vanessa vindt iets van Yolanthe
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Wat Goedele Liekens allemaal had te vertellen afgelopen week tijdens de uitzending van talkshow Beau? Geen idee… Met mij hadden vele anderen gebiologeerd zitten kijken naar het haast onherkenbaar veranderde gezicht van de Vlaamse seksuologe. Het enige dat bij mij is blijven hangen, is de vraag: waarom verminkt iemand zichzelf zo met botox, fillers en/of andere middelen? Het antwoord is even simpel als onthutsend: over the top ingrepen zouden anno 2022 een statussymbool zijn!

Dat cosmetische ingrepen al jaren worden gedaan om een schoonheidsideaal na te jagen, is geen nieuws. Maar toen ik iemand hoorde zeggen dat het doorschieten met injectables juist bedoeld is om aan te geven hoe goed je in de slappe was zit, wierp die zelfverminking voor mij een ander licht op de zaak. Het is weer eens wat anders dan een dure Louis Vuitton-tas, dus.

Opeens begonnen er bij mij wat kwartjes te vallen. Verschillende Nederlandse actrices hebben door de jaren heen geprobeerd voet aan de grond te krijgen in Hollywood. En zonder afbreuk te doen aan hun talenten en kwaliteiten: in mijn ogen zijn ze een karikatuur van zichzelf geworden.

Boerentrien

Neem bijvoorbeeld Yolanthe Cabau van Kasbergen. De keren dat ik haar in levenden lijve heb gezien, was ze botoxloos en ik mag wel zeggen: bloedmooi. Van nature! Nu Yo in LA woont, is er wel wat veranderd. Ze heeft een flinke derrière à la de gezusters Kardashian, een wespentaille, een goedgevulde boezem, een volledig strakgetrokken gezicht met grote ogen, smalle neus en de volste lippen die je je bijna voor kunt stellen. Noem mij een boerentrien, maar ik heb me vaker afgevraagd: zou dat niet pijn doen, zulke dikke lippen?

Hollywood-virus

Anyway, hetzelfde geldt voor zangeres Hind. Wat een stunning beauty was zij toen ze wekelijks voor een groot publiek live zong bij Idols. Er was geen imperfectie aan haar te zien, maar nu… Nu heeft het Hollywood-virus kennelijk ook haar te pakken. Ze ziet eruit als een vleesgeworden Instagram-foto met de zwaarste filters.

Statussymbool

Langzamerhand lijken steeds meer Nederlandse en overzee woonachtige schoonheden de beauty ideals uit Amerika na te jagen. Minder zijn ze hier, op Nederlandse bodem te vinden. Met cosmetische ingreep als statussymbool moet ik wel zeggen dat het Conny Witteman en Marijke Helwegen, die zich al jaren flink laten verbouwen, waren die hun tijd schijnbaar vér vooruit.

Medelijden

In Los Angeles is het heel gewoon om je, vooral als vrouw, flink in de steigers te laten zetten. Ga maar eens zoeken op internet naar foto’s van Nicole Kidman vroeger en nu. Doodzonde… Ook moest ik denken aan de geweldige serie The Morning Show met Jennifer Aniston. Tijdens het bekijken van deze serie, die drie jaar geleden werd gelanceerd toen Aniston nog niet eens vijftig was, bekroop mij medelijden met haar. Het nukkige karakter dat ze moest spelen, werd een beetje sneu doordat haar gezicht bij elke geacteerde woedeuitbarsting onbewogen bleef.

Jammerlijk

Dat al dat ‘over the top’ mag dan schijnbaar rijkdom uit moeten stralen, een garantie voor succes in de toekomst is het allerminst. Daar is bijvoorbeeld Renee Zellweger een jammerlijk voorbeeld van. Als chubby doorsneemeisje was zij geknipt voor haar rol als Bridget Jones. Deze wereldwijde hit joeg Renee het hoofd op hol. Opeens was het afvallen én verbouwen geblazen. Erg jammer, want van die karakteristieke kop was niets meer over. Gevolg: geen interesse meer vanuit de Hollywood hot shots.

Zelfverminking

Daarom hoop ik dat beauty’s als Yolanthe ooit tot inkeer komen: stop met die zelfverminking. Over de langere termijn gevolgen van de offers die vrouwen met hun verbouwingen maken, is overigens ook nog maar weinig te zeggen. Als ik hen was, zou ik voor de zekerheid waken voor mogelijk een nieuw tv-fenomeen, danwel rariteitenkabinet: een vleesgeworden versie van Spitting Image.

Tags

BOTOXCOSMETISCHE INGREPENFILLERSGOEDELE LIEKENSPLASTISCHE CHIRURGIEYOLANTHEYOLANTHE CABAUYOLANTHE CABAU VAN KASBERGEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck