Showbizz-expert Vanessa Bontje: Emile, je zou je ogen uit je kop moeten schamen!

Vanessa vindt iets van Ratelband
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Met plaatsvervangende schaamte heb ik afgelopen week weer kennisgenomen van het gewauwel van Emile Ratelband. En dat heeft niet eens betrekking op die docu-serie bij Videoland, over de man die ‘tsjakka’ stal van Youp van ’t Hek….

Ook doel ik niet op de mevrouw die aangifte deed tegen Danny de Munk en door Emile belachelijk werd gemaakt. Wel gaat het over een dappere jongeman, Jason, die er ondanks zijn moeilijke leven het beste van probeert te maken. Die Jason – begin twintig – werd genadeloos de grond in geboord door een raaskallende Emile. Ga je schamen, Ratelband!

Triest

Als het niet zo triest was, zou je het grappig kunnen vinden hoe de Vicieuze Cirkel van Ratelband werkt. Die man is er briljant in om zichzelf altijd en overal over de rug van een ander beter voor te doen. Ik heb de indruk dat niemand er onderhand meer om gniffelt, maar alleen de schouders ophaalt als hij zijn trukendoos vol afleidingsmanoeuvres om anderen te framen en voor paal te zetten opentrekt.

Ka-pót geërgerd

Nu behoor ik ook al een tijdje tot de categorie die denkt: ‘Heb je hém weer’, om vervolgens door te gaan met mijn leven. Maar afgelopen week heb ik mij ka-pót geërgerd toen ik Emile op Twitter uit de bocht zag vliegen.

Verdrietig

Jason had op Twitter geschreven: ,,Dan zit je 5 jaar lang op een middelbare school en dan eindig je zonder diploma. Zonder eindgala. Ik sta niet eens in het jaarboek. Niemand heeft aan me gedacht.” Een duidelijk verdrietige post van een jongeman die op een andere uitkomst had gehoopt.

Verdiepen

En wát schrijft Ratelband, zonder zich ook maar 1 minuut in Jason te verdiepen: ,,Dan had je beter je best moeten doen!!Dus nog ’n jaar overnieuw en zorg ervoor dat je trots op jezelf kunt zijn.”

Alle goeds

In tegenstelling tot Emile hadden veel mensen, inclusief mijn persoontje, wél eventjes gekeken hoe die verdrietige tekst nou tot stand was gekomen. Wat blijkt? Jason heeft er jaren van gesloten jeugdzorg op zitten en doet er alles aan om zijn toekomst glans te geven. (zie de documentaire op 2Doc). Met alle goeds die ik Jason ter plekke in gedachte toewenste, vlogen mijn gedachten naar zoontje Ratelband, Emilio. Die door pa-lief is meegenomen naar het buitenland waar zijn vader het tigste kind verwacht met een draagmoeder.

IJdele hoop

Ik kan maar één ding hopen, met een vader die zo in het leven staat: dat het Emilio anders vergaat. Dat pa voor hem liever en begripvoller is en meer interesse toont. En dat Emilio nóóit hoeft door te maken wat Jason allemaal op zijn bordje kreeg. Maar als ik zie hoe Ratelband de strijd is aangegaan met de moeder van Emilio, over de ruggen van zijn kinderen, vrees ik dat mijn hoop ijdel is.

Tags

EMILE RATELBANDYOUP VAN 'T HEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck