Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Boer Zoekt Vrouw: tijd voor vervanging Yvon Jaspers?’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Tijdens het kijken van het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw heb ik me behoorlijk verbaasd. Dat had absoluut niets te maken met de vijf leuke boeren en boerinnen, maar met het gedrag van presentatrice Yvon Jaspers. Van een gemaakte lach tot gemene opmerkingen: is het niet eens tijd dat de presentatrice van het populaire programma vervangen wordt?

Boer Zoekt Vrouw is afgelopen zondag weer van start gegaan. En hoewel ik na het voorstellen van de deelnemers veel zin had om het nieuwe seizoen te kijken, wilde ik op sommige momenten de televisie het liefst uitzetten.

‘Nooit?!’

Eigenlijk haakte ik al af bij het gesprek tussen Yvon en boer Haico. ,,Ik heb nog nooit een relatie gehad”, vertelde Haico toen Yvon vroeg of hij ervaring heeft met vrouwen. Kennelijk was Yvon behoorlijk in shock wat Haico vertelde. ,,Nooit?”, vroeg ze. En toen Haico dat bevestigde, vroeg Yvon volstrekt onnodig: ,,Nog niet één week?!”

Huilende Haico

Het gezicht van Haico betrok, maar Yvon deed er nog een schepje bovenop. ,,Hoe oúd ben jij?”, vroeg ze verbaasd. ,,42”, zei Haico aangeslagen. En ja hoor: Yvon wist het al voor elkaar te krijgen om een van de boeren aan het huilen te krijgen. Toen Haico met een betraand gezicht wegliep, zei Yvon: ,,Jij vindt dat heel erg.” Góh…

Gemeen

Het was behoorlijk pijnlijk om naar te kijken. Niet alleen omdat het de kijkers totáál niet interesseert of deelnemers al een relatie hebben gehad of niet, maar vooral omdat de opmerkingen van Yvon ronduit gemeen waren.

Bernice

Hetzelfde gebeurde bij de 23-jarige Bernice. Aan Yvon vertelde ze dat ze zelfs nog nooit met een jongen heeft gepraat die ze leuk vond. Toen Yvon met de honderden brieven aan kwam lopen, klapte Bernice volledig dicht. Van 0 naar 430 mannen in een paar seconden… Hoe gaat ze in vredesnaam kunnen kiezen? Maar Yvon leek er maar niets van te begrijpen, want waarom was Bernice niet gewoon blij?

Kijkcijfers

En dan heb ik het nog niet eens over de kijkcijfers, want als we kijkcijfer-expert Tina Nijkamp moeten geloven, is het programma teleurstellend van start gegaan. Waar normaliter ruim twee miljoen mensen naar het programma kijken, waren dat er nu iets meer dan een miljoen. Of dat aan het programma of aan de presentatrice ligt weet ik niet, maar ik heb wel een vermoeden…

Tags

BOER ZOEKT VROUWYVON JASPERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck