Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Dáárom is Maxime Meiland de ‘pispaal’ van de familie!’

Daarom is Maxime Meiland altijd het slachtoffer
Door: Charlotte Wijnen
15-10-2022

1, 2, 3… 4? Wie houdt de tel nog bij? De zoveelste verhuizing van de Meilandjes staat op de planning. En nee, helaas is ook deze keer Montana niet aan de beurt, maar Maxime. En net als bij de vorige verhuizing, gunt bijna niemand haar een nieuwe woning. En daar is een héél goede reden voor!

Maxime gaat voor de derde keer verhuizen. Waarom weet eigenlijk niemand. Zij en Leroy wonen sinds maart in een prachtige miljoenenvilla in hun geliefde Noordwijk, met genoeg ruimte voor dochters Claire en Vivé. En tóch is het niet genoeg! De twee hebben besloten opnieuw te verhuizen.

Inmiddels weten we dat verhuizen de favoriete hobby van de familie Meiland is. Van Noordwijk naar Frankrijk en van Frankrijk naar Hengelo, om vervolgens weer terug te keren naar Noordwijk. Sinds Maxime Hengelo achter zich heeft gelaten, heeft ze inmiddels al drie huizen in Noordwijk gekocht.

Opknapbeurt

In de laatste aflevering van Chateau Meiland zegt Maxime dat ze verhuizen en verbouwen maar een hoop gedoe vindt. Wanneer Martien en Erica het hebben over het verbouwen van hun huis, kijkt Maxime haar ouders vol onbegrip aan. Nee, verbouwen wil ze nooit meer: Maxime wil het simpel houden, puur. Maar nu heeft ze plotseling een huis gekocht dat op zijn zachtst gezegd wel een opknapbeurt kan gebruiken.

Ik vraag mij dan af: wat doe je jezelf aan? Kennelijk kan Maxime het betalen en wil ze het allerbeste voor haar gezin. Niets mis mee, maar het begint er sterk op te lijken dat Maxime gewoon nooit tevreden is. En dat lijkt Nederland een beetje zat te worden.

LEES OOK:

Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Valt Yvonne Coldeweijer HIER door de mand?’

‘Pispaaltje’

Vanaf het begin is Maxime volledig zichzelf in Chateau Meiland. We zien haar op alle momenten, ook als ze chagrijnig is. Daardoor is ze bij veel kijkers niet populair. Martien begrijpt dat niet. Waarom valt zijn andere dochter Montana wel in de smaak? Volgens Martien is Maxime het ‘pispaaltje’ van de familie.

De reden? Montana en haar vriend Dirk zijn al jarenlang op zoek naar een koopwoning, maar het wil maar niet lukken. De altijd hardwerkende Montana zwoegt alle dagen in haar winkel en Maxime… doet dat niet. Zij leidt een luxeleven door het succes van Chateau Meiland, heeft een prachtig gezin en kan de mooiste huizen kopen.

Zijn we het zat?

Als je het mij vraagt is het een kwestie van tijd voordat ze ook deze woning zat is en wéér een andere woning koopt. Maar dat Maxime weer gaat verhuizen, betekent wel weer een nieuw seizoen van Chateau Meiland vol drama over een verbouwing. Of zijn we dat inmiddels ook een beetje zat?

DenD vraagt zich af

Ben jij Chateau Meiland zat?

DenD

Meer DenD