Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Dít is jammer aan Kopen Zonder Kijken’

Charlotte vindt dit jammer aan Kopen Zonder Kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Kopen Zonder Kijken is een enorme kijkcijferhit. Ook ik ben fan. Maar waar deelnemers in eerdere seizoenen soms keihard moesten huilen na het zien van hun blinde aankoop, zijn er dit seizoen alleen maar tranen van geluk. Als kijker weet je zelfs al hoe het huis eruit gaat zien vóórdat je de televisie aanzet…

Toen Kopen Zonder Kijken voor het eerst op televisie te zien was, vroegen kijkers zich massaal af: waarom zou je in hemelsnaam met dit programma meedoen? Nou, die vraag wordt tegenwoordig nog weinig gesteld. Want een mooi huis, dát krijg je als deelnemer van Kopen zonder Kijken sowieso.

Voorspelbaar

Een jaren ’30-woning in een kindvriendelijke buurt, drie slaapkamers en een tuin: elke week zien we dezelfde wensenlijst voorbijkomen. Om nog maar te zwijgen over de moodboards die aan makelaar Alex van Keulen en aannemer Bob Sikkes worden getoond. Een hotel-chic interieur, marmeren tegels in de badkamer en – misschien nog wel het meest populaire – een visgraatvloer. Deze voorspelbaarheid begint kijkers de laatste weken tegen te staan. ,,Ik hoop een keer op een ander moodboard dan de standaard woonmagazine-plaatjes met beige en zwart”, luidt het op X.

Tranen

Tegenwoordig kan je met een bingo-kaart voor de televisie gaan zitten, want deelnemers van Kopen Zonder Kijken krijgen precies waar ze om hebben gevraagd. In eerdere seizoenen was dat wel anders. Diana en Jeffrey, die in 2020 meededen, waren zo ontevreden dat hun huis een dag later alweer op Funda stond. En bij Job en Denise, die in datzelfde jaar meededen, stond het huilen hun nader dan het lachen toen ze de onafgemaakte zolder zagen. ,,Hier ben ik niet zo blij mee”, reageerde Denise verbaasd.

Roze bank

Dát was goede televisie. Afleveringen waar je als kijker met geknepen billen naar zat te kijken en waar styliste Roos Reedijk stiekem toch een roze bank in de woonkamer durfde te zetten, ook al hadden de deelnemers daar niet om gevraagd.

Spannender

Begrijp me niet verkeerd. Het blije gezicht van de alleenstaande moeder Alethea was fantastisch om te zien, maar het was geen verrassing. Want ook afgelopen maandag konden we de bingo-kaart er weer bij pakken. Een tuin? Check. Beige muren? Check. Zwarte stalen deuren? Bingo! Dus mag volgend seizoen alsjeblíeft wat spannender?

Tags

KOPEN ZONDER KIJKEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck