Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Doutzen: van succesvol model naar complotfluencer’

Doutzen is gek op complotten
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Doutzen Kroes: ooit was ze één van onze meest succesvolle modellen. Vandaag de dag doet ze de meest controversiële uitspraken en deelt deze met haar 8 miljoen volgers. Een vreemde theorie over kanker lijkt nu de druppel die de emmer doet overlopen…

Doutzen Kroes leek decennialang iemand die het beste met de wereld voor had. Nu haalt ze vooral het nieuws met complottheorieën en opmerkelijke theorieën. Deze week kwam Doutzen daardoor opnieuw onder vuur te liggen: dit keer door een bizarre theorie over kanker te delen met haar volgers.

‘Klap in het gezicht’

Doutzen laat in Instagram Stories weten dat een wandeling in het bos goed zou werken tegen kanker. ,,Het bos bezoeken kan ervoor zorgen dat er een grote stijging te zien is, in het zowel het aantal als de werking van natuurlijke ‘killercells’. Die cellen zijn één van de manieren waarop ons lichaam kanker tegengaat”, zo luidde de post.

Hoewel Doutzen niet suggereert dat een boswandeling de ziekte volledig kan genezen, raakt het bij velen toch een gevoelige snaar. ,,Het is een klap in het gezicht van iedereen die aan kanker lijdt of iemand eraan verloren heeft”, klonk het op Twitter. Doutzen kreeg een stormvloed aan kritiek over zich heen, iets waar ze zich naar eigen zeggen weinig van aantrekt.

Zeeën van tijd

‘Wat is er toch met Doutzen aan de hand?’, vragen velen zich inmiddels af. Het begon allemaal toen ze stopte met haar modellencarrière. Haar modellenfoto’s maakten langzaam plaats voor foto’s van haar moestuintje en ineens had ze zeeën van tijd om het internet af te struinen. De theorieën die ze vindt deelt ze vervolgens op Instagram.

Zo schreef Doutzen dat ze ‘urenlange research’ over het coronavirus had gedaan en twijfelde aan de oprechtheid van de media, farmaceutische industrie, regeringen en grote bedrijven. Doutzen suggereerde dat zij verkeerde motieven zouden nastreven in deze donkere tijden.

Kwalijke zaak

Wát een verschil met de Doutzen die we van vroeger kennen! De Doutzen die zich hardmaakte voor het milieu en eigenlijk nooit iets verkeerd kon doen. Diezelfde vrouw deelt nu complottheorieën en kiest ervoor het op haar Instagram op te nemen voor iemand als David Icke. Bij velen zorgt het ervoor dat de sympathie plaatsmaakt voor afkeer, hoon en spot.

Volgens Doutzen stelt ze in haar Stories ‘alleen maar vragen’ en kan ze zeggen wat ze wil omdat iedereen de vrijheid van meningsuiting moet accepteren. Dat moet ook, maar er zijn grenzen aan wat je moet wíllen posten. Bovendien bereikt een post van Doutzen maar liefst 8 miljoen mensen en dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Haar posts worden in een rap tempo verspreid onder een heel grote groep mensen. En dát vind ik toch wel een kwalijke zaak wanneer het klinkklare nonsens betreft.

[poll id=”143″]

Tags

DOUTZEN KROES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck