Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Hier bewijst Lil’ Kleine dat hij geen steek is veranderd’

Charlotte maakt gehakt van Lil' Kleine
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Veel mensen zaten klaar voor de documentaire van Lil’ Kleine. Ik ook. En tijdens het kijken van de eerste aflevering denk ik even: hé, misschien is Jorik na zijn verblijf in de afkickkliniek inderdaad veranderd. Tót ik aflevering twee en drie bekijk…

De documentaire begint precies zoals je had kunnen verwachten: Jorik die biljetten van 500 euro verscheurt om vervolgens op zijn gezicht te plakken. Hij zwemt in het geld en opent ‘elke avond een fles wijn van duizend euro per stuk’. Maar dan lekken de beelden van het auto-incident uit. Jorik raakt niet alleen zijn relatie kwijt, maar ook een Sony-deal van drie miljoen én heel veel fans.

Auto-incident

Jorik krijgt de beelden, waarin te zien is dat hij Jaimie Vaes tussen de autodeur klemt, opnieuw te zien. Hij geeft toe spijt te hebben, maar zegt ook: ,,Dit kan nou eenmaal in een relatie gebeuren.” Op dat moment wil ik de documentaire bijna weer afzetten, maar dan vertelt hij over Lío, zijn zoon, die hij al een jaar niet heeft gezien.

Lío

Jorik wordt emotioneel wanneer hij over Lío praat. ,,Ik zou alles doen om hem hier te hebben”, zegt hij met tranen in zijn ogen. Voor de eerste keer in tien maanden tijd mag hij Lío zien via FaceTime. ,,Papa houdt van jou en papa mist jou héél erg”, zegt hij tegen zijn zoon terwijl de tranen over zijn wangen stromen. Ja, wie kan daar nou als kijker niets bij voelen?

Bier

Even krijg ik medelijden met Jorik, tót ik aan de volgende aflevering begin. Jorik mag Lío komen opzoeken op Ibiza en hij besluit met zijn zoontje naar het strand te gaan. Wel met de nanny natuurlijk. Jorik heeft zijn zoon al een jáár niet gezien, maar in plaats van met hem een zandkasteel te bouwen, bestelt hij een glas bier. ,,Ik heb een halfjaar niet gedronken”, vertelt hij vol trots, terwijl Lío op de achtergrond in zijn eentje aan het spelen is. Ik kan toch niet de enige zijn die denkt: wat gebeurt hier nou?

Drugs

Jorik heeft in de kliniek geprobeerd af te kicken van de alcohol via het twaalfstappenplan, maar vertelt nu dat hij daar nog niet klaar voor is. Maar hé, hij is wel gestopt met drugs: ,,Ik heb al anderhalf jaar niet gesnoven, niet geblowd en geen pillen genomen.”

Voor hoe lang, dát is nog de vraag, want aan tafel bij de talkshow van Renze Klamer geeft Jorik toe dat het drinken van alcohol gevaarlijk voor hem is. ,,Het is wel met vuur spelen, want als je een drankje drinkt, denk je ook eerder aan gebruiken.” En daarmee maakt Jorik maar één ding duidelijk: hij is geen steek veranderd.

Tags

LIL' KLEINE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck