Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Híerom is serie Ruud & Olcay megaflop!’

Charlotte vindt iets van Ruud en Olcay
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Oppervlakkig, saai en nietszeggend: dát is hoe kijkers de serie Ruud & Olcay omschrijven. De serie van Ruud de Wild en Olcay Gulsen wordt maar door een handjevol mensen bekeken en de mensen die wél kijken, vinden het niets aan. De lage kijkcijfers zijn echter niet verrassend en wel hierom!

Hoewel de serie van Ruud en Olcay veel gepromoot werd, was al bij de eerste aflevering duidelijk dat vrijwel niemand geïnteresseerd is in het leven van het koppel. Sterker nog: er kijken zó weinig naar de serie dat het voor een lelijke dip zorgt op NPO 1.

Saai en oppervlakkig

Is dat verrassend? Nee! Hoewel er een aantal serieuze onderwerpen wordt aangesneden, is de serie vooral oppervlakkig te noemen. Voor een realityserie niet zo gek: Chateau Meiland is nog veel oppervlakkiger, maar dáár kunnen kijkers tenminste om lachen. De serie van Ruud en Olcay is vooral… saai.

TikTok

In de eerste aflevering zien we Olcay die er, heel toevallig, tiptop uitziet wanneer ze haar bed uitstapt. Ze grijpt meteen naar haar telefoon om een TikTok-filmpje te maken. In de tweede aflevering wordt het nog erger: samen met haar zus besluit ze een maaltijd te koken voor daklozen. Ze geeft toe dat ze dat normaal niet doet. Wáárom wordt het dan gefilmd? De kijker wil échte mensen zien, échte levens. Niet iemand die zich anders voordoet voor de camera.

‘Nietszeggende serie’

In totaal zijn er zes afleveringen gemaakt en ik denk dat maar weinig mensen ze alle zes gaan kijken. Als het aan de kijker ligt, was één aflevering al meer dan genoeg geweest. ,,Dit is de meest lege nietszeggende serie die ik ooit heb gezien”, luidt het op Twitter. En inderdaad: ik zou de serie niet beter kunnen omschrijven.

Olcay baalt

De kritiek is het stel ongetwijfeld niet in de koude kleren gaan zitten. Olcay sprak zich al vóór de eerste aflevering uit over de kijkcijfers. ,,Ik zou wel echt balen als het niet goed bekeken zou worden. Sorry, we zijn hier sinds november mee bezig. Ik heb dan toch een soort ambitieniveau. Ik zou het heel erg vinden als mensen het niet leuk zouden vinden en ik zou het ook heel erg vinden als mensen er niet naar zouden kijken. Daar ben ik gewoon eerlijk over.”

Spijt

Ook Ruud baalt van de lage kijkcijfers. Hij beweert zelfs dat hij na drie dagen al wilde stoppen met de serie. ,,Het leek me een mooi experiment, dat was het ook. En ja, ik heb er enorm spijt van.” Het was inderdaad beter geweest als je gestopt was, Ruud. Dat had je een hóóp ellende bespaard…

Tags

OLCAY GULSENRUUD DE WILD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie