Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Is Anouk van haar voetstuk gevallen?’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Van Anouk zijn we gewend dat ze grof uit de hoek kan komen, maar wat ze de afgelopen maanden allemaal heeft geroepen gaat natuurlijk veel te ver. Zelfs sommige fans keren haar nu de rug toe. Is Anouk van haar voetstuk gevallen? 

Anouk haalde zich afgelopen februari de woede van veel mensen op de hals toen ze een transfobe post plaatste op Threads. Maar excuses? Die kwamen er niet. Anouk ging weliswaar bij transvrouw Milly op bezoek, maar maakte daarbij ook duidelijk dat dat bezoekje géén excuus was.

Geen excuses

Dat Anouk met haar post veel mensen heeft gekwetst, daar heeft ze geen boodschap aan. Dit is hoe zij erover denkt – klaar. Een maand later bleek het kwartje nog steeds niet gevallen te zijn, want toen deed ze opnieuw een uitspraak die niet door de beugel kon. In een post op social media noemde ze Ronnie Flex het n-woord.

Voorprogramma

Opnieuw geen excuses, maar dit keer werd Anouk wel ‘gestraft’. Afgelopen week stond ze drie keer in een uitverkochte Ziggo Dome, maar haar voorprogramma Sor weigerde op te treden. Haar uitspraken schoten hem in het verkeerde keelgat. ,,Daar kan ik niet achterstaan”, zei de artiest, die vervangen werd door een opwarm-dj.

Fans

Zolang haar fans achter haar blijven staan, heeft Anouk maling aan wat iedereen van haar denkt. Maar voor het eerst keren ook veel fans zich tegen haar. ,,Voor mij is Anouk van haar voetstuk gevallen”, schrijft een fan op X.

Dat meer fans zo denken, was afgelopen week wel te zien. Want waar kaarten voor Anouks concerten eerder als warme broodjes over de toonbank gingen – er werd daarom zelfs een derde concert toegevoegd – haakten veel fans plotseling af. Afgelopen dinsdag, slechts een dag voor haar eerste concert, regende het kaartjes op Ticketswap.

Zingen

Dat is ook Anouk niet ontgaan. ,,Geen tickets geswapt? Dankbaar!”, riep ze toen ze op het podium stond. ,,Ik ben normaal niet zo van het praten, en volgens mij is dat ook maar goed. Ik heb de laatste tijd gemerkt dat ik beter kan zingen dan te veel praten, hè?” Dat denk ik ook.

Tags

ANOUK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck