Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: Is de Joost Klein-hype alweer voorbij?

Exit Joost Klein als het aan Charlotte ligt
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Joost Klein blijft maar hinten op een tweede deelname aan het Eurovisie Songfestival, maar wie zit daar volgend jaar nog op te wachten? Al die geheimzinnigheid over het incident was even leuk, maar ik kán niet de enige zijn die inmiddels Joost Klein-moe is.

,,Elke dag op reis, want de wereld is van mij”, zong Joost Klein in zijn Songfestival-inzending Europapa. Die woorden heeft hij inmiddels waargemaakt, want volgend jaar reist hij met zijn Europapa Tour door heel Europa. De concerten in onder meer Oslo, Stockholm, Londen en Berlijn zijn inmiddels al uitverkocht. En dat heeft hij allemaal te danken aan zijn deelname (en vooral diskwalificatie). Want wie kende hem nou al voor het liedjesfestijn?

Tour

Dat mensen massaal kaarten kopen voor zijn tour, kan ik overigens wel begrijpen. Joost is een aparte, opvallende verschijning en het verrassende element dat hij de Songfestival-kijkers had beloofd, heeft nooit iemand kunnen zien. En niet te vergeten: tijdens zijn eigen tour kan hij niet gediskwalificeerd worden. Zijn tour, zijn regels.

Cameravrouw

Maar ik kan het niet helpen dat ik me de laatste tijd begin te storen. Want hoewel hij zelf schuldig zou zijn geweest van overschrijdend gedrag, ziet hij zichzelf nog steeds als het grootste slachtoffer. ,,F*ck Eurovision!”, riep hij meerdere keren tijdens zijn optredens, waarna het publiek luidkeels begon te juichen.

Songfestival

Deze week maakte de EBU bekend dat Joost volgend jaar gewoon weer mee mag doen aan het liedjesfestijn. En na dat ‘F*ck Eurovision’-geschreeuw, staat Joost plotseling vooraan in de rij om mee te doen. ,,Why the f*ck not 2025?”, riep hij op een podium in België.

Toegegeven: wat er precies is gebeurd op het Songfestival en of hij volgend jaar uit wraak mee gaat doen met Euromama, was even leuk. Maar is nu – behalve Joost zelf – überhaupt nog iemand bezig met het Songfestival?

Tags

JOOST KLEIN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck