Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: Steenrijk, Straatarm… Zó worden kijkers genept!

Charlotte vind Steenrijk Straatarm pure oplichting
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

B&B Vol Liefde, Married at First Sight, Help Mijn Man is Klusser… Bij steeds meer programma’s is er sprake van kijkersbedrog. Het is hoe tv werkt, zéker reality. Maar als je het mij vraagt, spant het populaire programma Steenrijk, Straatarm toch echt de kroon.

In Steenrijk, Straatarm mogen de allerarmsten één week het leven proeven van de allerrijksten. Een arm gezin dat normaliter moet rondkomen van een paar tientjes in de week, krijgt een enorme zak geld in zijn handen gedrukt om vervolgens na het programma weer terug de armoede in te gaan.

Influencers

Maar wat opvalt is dat steeds meer influencers meedoen als ‘rijk’ gezin. Zo zagen we eerder Temptation Island-deelnemer Fabrizio voorbijkomen in het programma en vorige week deed Alisa, die we kennen van Ex On The Beach, zelfs voor de tweede keer mee. Toeval? Daar lijkt het niet op.

Doen alsof

Op social media verschijnen de laatste weken steeds meer filmpjes waarin influencers vertellen dat ze gevraagd zijn voor het programma. Zo werd influencer Ipek Steenbeek door de productie gevraagd om een rijk gezin te ‘spelen’. Ja, doen alsóf. Want, zo zei ze in haar TikTok-filmpje: ,,Ik ben niet arm, maar soms wel. Ik ben niet rijk, maar soms ook wel.”

Huis huren

Voor de productie van Steenrijk, Straatarm hoef je namelijk geen tonnen op je bankrekening te hebben. Zie je er een beetje leuk uit en heb je veel volgers op social media? Check! Sterker nog: het blijkt voor de productie zó moeilijk om rijke mensen te vinden die hun luxe leventje voor een week willen inruilen, dat je als deelnemer niet eens een eigen woning hoeft te hebben.

Zo kreeg Ipek de optie om een huis te huren waar het arme gezin een week in kon verblijven. ,,Maar dan doe je dus alsof je rijk bent, want dan ga je gewoon in een huis van iemand anders. Heel raar”, zei ze verbaasd.

Meer volgers

En dat is precies wat Ex On The Beach-ster Nick heeft gedaan. In Steenrijk, Straatarm liet hij zien hoe hij met zijn vriendin in een villa op het Griekse schiereiland Peloponnesos woont. Maar wat blijkt? De villa is helemaal niet van hem, maar van zijn schoonouders. Waar hij in de aflevering aan het opscheppen was over het zwembad in de tuin, woont Nick in werkelijkheid gewoon nog thuis en blijkt hij meer volgers op social media te hebben dan geld op de bank. En zo’n iemand geeft dan advies aan het arme gezin hoe ze ‘steenrijk’ kunnen worden…

Tags

STEENRIJK STRAATARM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck