Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Waarom kijken we nog naar Chateau Meiland?’

Charlotte vindt iets van de Meilandjes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er wordt al járen geroepen dat zo’n beetje iedereen ‘Meiland-moe’ is. Op dit moment wordt het achtste seizoen van Chateau Meiland uitgezonden en wéér gaat het over een verbouwing. Zijn we de hysterische familie onderhand niet helemaal zat?

Het begon allemaal toen de familie besloot naar Frankrijk te verhuizen om daar een chateau op te knappen. Het programma scoorde als een tierelier: heel Nederland riep ‘wijnen, wijnen, wijnen’ en niemand leek genoeg te kunnen krijgen van het hysterische gegil van Martien Meiland.

Wéér verhuizen

Maar toen de Meilandjes een paar seizoenen later terugkeerden naar Nederland, werd er van alle kanten geroepen dat de serie moest stoppen. Dat was de familie niet van plan. Het verbouwen begon opnieuw te kriebelen en Erica en Martien kochten een optrekje in Nederland. Het hele riedeltje begon weer opnieuw: verhuizen, verbouwen, inrichten… en later wéér verhuizen.

Pension

Sindsdien staat elk seizoen in het teken van een nieuwe verhuizing. Hoewel het steeds om een ander huis gaat, lijken de afleveringen veel op elkaar. Nu hebben de Meilandjes een pension gekocht en dit seizoen draait dan ook om het verbouwen daarvan. Zoals altijd hoor je Martien al in de eerste aflevering roepen: ,,Waar beginnen we eigenlijk weer aan?!” Ja, ik denk dat iedereen zich dat afvraagt.

Hetzelfde trucje

Wáárom kijken we er dan eigenlijk nog naar? Gegil, gemopper en geruzie: al acht seizoenen lang doen de Meilandjes hetzelfde trucje. En wat blijkt? Het werkt! Nog steeds weet de familie elke week hoge kijkcijfers te scoren. Deze week maar liefst 862.000 kijkcijfers. Weliswaar iets lager dan eerdere seizoenen, maar toch: de Meilandjes hebben kennelijk nog steeds een hoop fans.

Massa is Kassa

Hoe anders is dat bij Massa is Kassa. Waar de serie van Peter Gillis eerder nog als concurrent van de Meilandjes genoemd werd, zetten kijkers na het zoveelste seizoen de televisie liever uit. Want terwijl Peter in het ene na het andere conflict terechtkomt, blijven de Meilandjes gewoon hun hysterische zelf.

Hoewel ook zij zo nu en dan negativiteit over zich heen krijgen, weet ik één ding zeker: als kijkers moeten kiezen tussen Massa is Kassa en Chateau Meiland, kiezen ze ongetwijfeld voor het laatste. Ook ik moet toegeven dat ik nog steeds elke week kijk. Het is en blijft een guilty pleasure…

Tags

CHATEAU MEILANDMASSA IS KASSA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie