Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: Waarom scoort Dries Roelvink wél hits op TikTok?

Dries mega populair op TikTok
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Dries Roelvink is tegenwoordig wereldwijd populair. En nee, dat komt niet door zijn muziek, maar door zijn filmpjes op TikTok. De zanger is namelijk een grote hit op het platform geworden. Wie had dat gedacht?

Toen Dries in de realityserie De Roelvinkjes zichzelf een ‘TikTok-ster’ noemde, moest ik een beetje lachen. Want wie wil er in hemelsnaam naar filmpjes van Dries Roelvink kijken? TikTok is toch voor de jeugd? Maar waar Dries met zijn zangkunsten slechts één nummer 1-hit heeft gescoord, scoort hij op TikTok de pannen van het dak.

TikTok

Het begon ooit als een grapje: zoon Donny deelde op TikTok een filmpje van Dries die een glas wijn walste in een restaurant. Niets bijzonders, zou je denken. Maar slechts een paar dagen later was het filmpje al bijna een miljoen keer bekeken.

Wijn

Al snel volgden er meer filmpjes, de een nog meer overdreven dan de ander. Al snel dacht ik: nu wéten we het wel hoor, Dries. Alle filmpjes waren namelijk exact hetzelfde: Dries die op zijn eigen manier wijn proeft (zéér langzaam en als een ‘deskundige’) en een ober die geduldig naast de tafel staat te wachten tot Dries hem ter goedkeuring een hand geeft.

80 miljoen

Erg creatief is Dries niet, want bij elk filmpje is hetzelfde liedje van Julio Iglesias te horen. Toch heeft hij het inmiddels voor elkaar gekregen dat hij één miljoen volgers op het platform heeft. Om nog maar te zwijgen over hoe vaak zijn filmpjes worden bekeken (80 miljoen keer!).

Succes

Zelfs in het buitenland wordt Dries herkend, iets waar hij als zanger alleen maar van kan dromen. ,,Dan zeggen ze: ‘Jij bent toch die man van de wijn?’”, zei Dries trots tegen Shownieuws. Zelf denkt hij dat hij volgend jaar zomaar twee miljoen volgers heeft: ,,Het verveelt de kijkers niet, en mij ook niet.”

Het zou me niets verbazen als hem dat nog lukt ook. Want wat ooit als een grapje begon, heeft Dries inmiddels meer succes opgeleverd dan hij ooit met zingen bereikt heeft.

Tags

DRIES ROELVINK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck