Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Wie denken André en Monique wel dat ze zijn?’

Charlotte vindt iets van André en Monique
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

André Hazes en Monique Westenberg hebben vorig jaar zoontje Dré een week eerder van school gehaald om hun reis naar Amerika te maken. Ondanks dat ze geen toestemming van school hadden, gingen ze tóch. Wie denken ze wel dat ze zijn?

Monique heeft vorig jaar op de basisschool van Dré voor een hoop trammelant gezorgd. Ze vroeg om vrijstelling voor de gezinsvakantie naar Amerika, maar dit werd niet in dank afgenomen door andere ouders van de school. Zij wilden namelijk ook wel vrijstelling krijgen voor een vakantie. Lógisch. 

Aanval

Want waarom zouden André en Monique meer recht hebben op vrijstelling dan anderen? André had nog geen optredens staan en kon elk moment op vakantie gaan. Dus ook tijdens de schoolvakantie. En Monique… Ja, wat doet zij eigenlijk?

Niet alleen de ouders van school, maar ook volgers openden de aanval op Monique. ,,Vindt nou helemaal niemand het raar dat ze een kind van school halen om op vakantie te gaan?”, klonk het op haar Instagram. ,,Ook wij kunnen dat niet ‘zomaar’ doen”, reageerde Monique. ,,Als eigen ondernemer(s) mag je een aanvraag doen om buiten de vakanties weg te gaan.”

Boven de wet

Monique liet hier doorschemeren dat ze toestemming van school hadden gekregen, maar niets is minder waar. Kennelijk dachten de twee boven de wet te staan, want ze lieten destijds trots aan heel Nederland zien dat ze in Amerika waren. Met alle gevolgen van dien.

Voor de rechter

Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat André en Monique voor de rechter moeten verschijnen. Want natúúrlijk staan ook zij niet boven de wet. Komen ze er alleen met een boete vanaf? Dat is te hopen voor André, want de situatie kan hem behoorlijk duur komen te staan. Het overtreden van de leerplichtwet wordt erg serieus genomen. Bij overtreding kan de rechter een flinke geldboete opleggen. Als ouders het heel bont maken, dan is er sprake van ‘luxeverzuim’ en kan de rechter zelfs (voorwaardelijke) hechtenis opleggen. Boontje komt om zijn loontje, zal ik maar zeggen…

Tags

ANDRÉ HAZESMONIQUE WESTENBERG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie