Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Wist Roy Dondersgoed dat hij fout bezig was?’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Roy Donders is niet alleen huispakken-ontwerper en realityster, maar sinds kort ook een cosmetisch arts. Nou ja, dat laatste is hij natuurlijk niet écht. En om dan toch aan het werk te gaan in zijn eigen cosmetische kliniek, dat kan alleen Roy Donders bedenken.

Roy is niet vies van een spuitje hier en daar en besloot daarom een cosmetische kliniek aan huis te openen. Maar nu blijkt dat zijn kliniek geen BIG-registratie heeft en dus hartstikke illegaal is. Ook werkt er geen echte arts in de kliniek, maar zet Roy de prikjes gewoon zelf. En dat allemaal zonder medische opleiding of achtergrond.

Regels aangepast

Daarnaast gebruikt Roy de ‘Mesogun’ om de injecties te doen, een apparaat dat alleen gebruikt mag worden door artsen. Volgens Roy zijn de regels ‘ineens’ aangepast, maar het gebruik door leken is al anderhalf jaar verboden. ,,Ik ben hier enorm van geschrokken”, reageerde Donders op het nieuws dat hij illegaal bezig is. Zijn website ging meteen offline en de kliniek blijft voorlopig gesloten.

Voorwaarde

Want, zo stelt Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde, je bent pas bekwaam na een tweejarige opleiding tot cosmetisch arts. Donders zegt dat hij best in zee wil gaan met een arts, maar wel op een voorwaarde – je raadt het al – dat hij mag blijven prikken.

Bekwaam

De realityster vindt zichzelf bekwaam, want er heeft nog nooit iemand een klacht tegen hem ingediend: ,,Ik doe dit al drie jaar zonder enige fout dus dan zou je toch zeggen dat ik wel bekwaam ben.” Ja, op die manier kan ik ook wel een rijschool gaan beginnen. Ik heb namelijk nog nooit een ongeluk gehad.

Cosmetisch arts

Op zijn YouTube-kanaal geeft Donders aan dat het hem een week heeft gekost om uit te zoeken of hij misschien toch fillers mag zetten. Maar het antwoord is en blijft néé. En als je het mij vraagt wist Roy dat dondersgoed, want in het verleden werkte hij ook niet alleen. Voorheen deed namelijk een cosmetisch arts de ingrepen in zijn kliniek. Dat Roy niet wist dat hij fout bezig was, maak je mij dan ook niet wijs.

Tags

ROY DONDERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck