Showbizzdeskundige Anette de Vries: ‘Humberto, waarom vroeg je dít niet aan Bibi?’

Anette vindt iets van Bibi
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Haar relatieperikelen met Waylon inspireerden Bibi Breijman tot haar debuutalbum. Maar waarom houdt ook Humberto Tan de overspelige zanger dan zo buiten schot?   

Bibi Breijman zat deze week bij Humberto Tan om haar plaat Luchtkasteel en boek te promoten. Ze vertelde over haar muzikale reis en hoe die verweven is met haar emotionele bagage. Volgens haar moet je eerst ‘alle oude spoken’ loslaten om te kunnen zingen.

Trauma’s
Nu zou je denken de naam Waylon zou vallen. Maar in plaats van te vertellen over zijn bedrog tijdens haar zwangerschap, draaide ze om de hete brei heen met zelfbeschuldigingen en ontwijkingstactieken. Ze wees met de vinger naar onverwerkte trauma’s en oude patronen als de boosdoeners die haar ervan weerhielden de perfecte vrouw te zijn. ,,Ik ben heel hard voor mezelf en dus misschien ook wel voor mijn partner.” 

Therapie
Volgens Bibi bleek de crisis die ze doormaakten uiteindelijk een geschenk te zijn. Dat het haar (!) ertoe aanzette om therapie te volgen. Ze benadrukte de schadelijke rol van de buitenwereld, die haar paranoïde maakte door inbreuk te maken op haar privacy en haar keuzes te veroordelen. In een gedicht dat ze voorlas, sprak ze over haters aan haar bed, nieuwsgierig loerend en stokend.

Appeltje
Humberto, die duidelijk nog een appeltje te schillen had met Yvonne Coldewijer vanwege haar rol in zijn eigen scheidingsnieuws, zette nog een tandje bij door het gesprek voornamelijk over het trauma ‘Yvonne’ te laten draaien. Yvonne en Bibi waren in 2017 samen op een tv-reis geweest naar Indonesië, zij het als collega’s.

Waarheid
Yvonne besloot vorig jaar om Waylons vreemdgaan niet als sappige roddel te verspreiden vanwege Bibi’s zwangerschap. Maar nadat de waarheid aan het licht kwam via Juice Channel, moedigde Yvonne Bibi aan om voor zichzelf te kiezen. Dit viel helemaal verkeerd bij Bibi, die in de talkshow ineens sprak over een ‘emotionele connectie’ met de juicekoningin. Toen Humberto vroeg of er nog contact was tussen hen, antwoordde Bibi resoluut van niet… Maar wordt de schuld nu niet weer doorgeschoven naar de verkeerde persoon? 

Voetstuk

Het blijft opmerkelijk dat de man die vreemdging terwijl ze zwanger was, nog steeds op een voetstuk staat, terwijl een ex-collega die vindt dat ze beter verdient, wordt geofferd. De logica van deze dubbele standaard ontgaat me volledig.

Tags

HUMBERTO TANWAYLONYVONNE COLDEWIJER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck