Showbizzdeskundige Vanessa Bontje: Het net sluit zich rond Johnny de Mol

Vanessa vindt wat van Johnny de Mol
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

De cancelcultuur grijpt de laatste tijd wild om zich heen, maar Johnny de Mol lijkt het vooralsnog niet te deren. Ondanks beschuldigingen van mishandeling aan zijn adres is hij nog steeds te zien als talkshowhost van HLF8. Maar hoe lang gaat dat nog duren?

Ex-vriendin Shima Kaes – vreemd trouwens dat niemand haar volledige naam Shima Kamali Sarvestani gebruikt – heeft aangifte gedaan van mishandeling tegen de zoon van steenrijke mediaman John de Mol.

Aantijgingen

In de aangifte zou niet alleen haar verhaal zijn opgenomen, maar ook foto’s van de verwondingen bevatten. Zelfs de blauwe plekken van de handen die haar keel dicht zouden hebben geknepen, zouden keurig op de kiek zijn gezet. Zeer ernstige aantijgingen, mogen we wel zeggen.

Diepteleurstellend

Als de kippen was Johnny erbij om uit te leggen waarom hij ondanks alles doorgaat met de presentatie van zijn diepteleurstellende HLF8. ,,Ik laat me niet aan de kant duwen”, zei hij nog strijdvaardig. En eerder benadrukte hij al ,,twee jaar” achtervolgd te worden door verhalen van een ex, met wie hij zeven jaar geleden samen was.

Strop

Maar de strop rond de nek van Johnny wordt steeds strakker aangetrokken. Roddelpraat heeft gemeld dat ze met honderdduizend procent zekerheid kunnen aantonen dat in een van de mishandelingsgevallen zwijggeld is betaald aan getuigen. Het betreft een mishandeling in het uitgaansleven van Amsterdam. Drie mensen die het incident, waarbij Johnny Shima neersloeg, zagen, zouden vijfduizend euro de man hebben ontvangen om hun mond dicht te houden.

Zwijggeld

En dat terwijl de familie De Mol, ook bij monde van hun advocaat Peter Plasman, altijd heeft beweerd dat er nooit zwijggeld betaald of aangeboden is. Ook niet aan Shima, die zelf beweerde van Els Verberk, de echtgenote van John sr., een financiële compensatie zou zijn beloofd, in ruil voor radiostilte.

Pr-stunt

Anderen kraken kritische noten als het gaat om de mediastrategie van Johnny de Mol. Zo noemde hoofdredacteur van De Telegraaf Paul Jansen het een ,,slimme pr-stunt” van Johnny om het Openbaar Ministerie te verzoeken om hem te vervolgen, wat overigens alleen kan als het OM daartoe zelf besluit. Op NPO Radio 1 zei Jansen: ,,Als je vlak daarvoor zegt: ‘Ik wil dat je me vervolgt’, en het OM gaat vervolgens over tot vervolging… In plaats van dat je dan in de beklaagdenbank zit, kun je zeggen: ‘Dat is precies wat ik heb gewild.’”

Spin

Jansen: ,,Het is een heel slimme omkering van iets wat op je af dreigt te komen en wat heel negatief voor je is. Je draait het om op een manier dat je er eigenlijk nog een positieve draai aan kan geven, een spin aan kan geven, waardoor je kan zeggen: ‘Hier heb ik zelf om gevraagd.’”

Vlucht

Ook rechtbankverslaggever Saskia Belleman denkt er het hare van, zo vertelde ze bij Jinek. Zij vermoedt eveneens dat een strategie is die vanuit de familie De Mol wordt gevolgd: ,,Het is denk ik meer een vlucht naar voren en laten zien van: ‘Ik vraag om vervolgd te worden, dus ik ben onschuldig, want anders zou ik dat niet vragen.’ Ik denk dat dat meer de gedachte erachter is.”

Rechercheur

Wat er ook gaat gebeuren, het lijkt me dat als journalist Jan Roos werkelijk informatie over zwijggeld boven tafel heeft gekregen, dan zou het toch voor een rechercheur niet zo moeilijk moeten zijn hetzelfde voor elkaar te krijgen? En dan ben ik benieuwd of ze ook een ronde maken langs alle andere exen van Johnny, met wie het opeens over was en volgens sommigen bijvoorbeeld in het geval van Bridget Maasland ook ,,in één klap”. 

Tags

De MolHLF8John de MolJohnny de MolShima Kaes

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie