Showbizzexpert Vanessa Bontje: ‘Het gif van treiterjuicers’

Tanja en Charly prooi voor juicers
Door: Vanessa Bontje
02-04-2022

Even hoopte ik nog dat het publiekelijk nagelen van een ‘stoute’ Charly Luske de slechtste 1 aprilgrap ooit zou zijn. Maar niets bleek minder waar. Schoorvoetend kwamen andere media met berichten over de huwelijksproblemen die hij en zijn vrouw Tanja Jess hebben. Is het showbizz-wise nieuws dat ze in de gevarenzone zitten? Ja. Maar is het dan nodig om een huilende Charly, die smeekt om zijn gezin te sparen, te laten horen? En om daar keihard om te lachen? En om te proosten op het kapot maken van een huwelijk? Gefeliciteerd Roddelpraat, jullie hebben een primeur. Maar wel gebracht op een manier om je rot te schamen.

Nog niet zo heel erg lang geleden, werd het sterk veranderende medialandschap getrakteerd op een nieuwkomer op de markt: juicers. Online, via kanalen als YouTube, Instagram en al dan niet geheime Telegram-groepen, verspreiden ze álles wat ze weten over bekende Nederlanders.

Ontmoeting in hotelkamer

Hoe ver dat ‘alles’ gaat, werd afgelopen week pijnlijk duidelijk. Roddelpraat, het populaire juicekanaal van Jan Roos en Dennis Schouten, wist als eerste te brengen dat acteurskoppel Tanja Jess en Charly Luske het samen niet makkelijk hebben. Ze berichtten over gescheiden wonen en over Charly die het onlangs op een festival iets té gezellig had gehad met een vrouw die nog niet eens half zo oud is als hij.

Na het intieme dansen van Charly met de onbekende dame was een nogal curieus gesprek via direct messages op Instagram gevolgd. Charly leek aan te sturen op een ontmoeting in een hotelkamer met de festivalmevrouw, maar daarvan kwam het niet. Want Charly realiseerde zich dat hij zich anders wel eens in het rijtje van roofdieren zoals wat coaches van The Voice zou kunnen scharen.

Ondersteunend bewijs

Hoe dom het ook is om, op wat voor manier dan ook, te reppen over ‘verkrachtingsfantasietjes’, ‘een Über bestellen’ en een ‘kamer te boeken’, onderaan de streep is er niets gebeurd. Maar de festivalmevrouw had het plan opgevat om alle berichten van Charly, inclusief gesproken exemplaren, naar Roddelpraat te sturen. Ondersteunend bewijs, zou ik denken. Maar nee, het werd leidend in het item dat het duo Schouten en Roos bracht. Of moet ik inmiddels zeggen: lijdend?

Mensonterend

De manager van het koppel noemde het item over Charly ‘mensonterend’. En eerlijk gezegd: dat vond ik ook. Met plaatsvervangende schaamte hoorde ook ik hoe hij zich eerder onbespied waande en wat spraakberichten had opgenomen. En toen hij door Roddelpraat om wederhoor was gevraagd, had hij een smeekbede ingesproken. Snikkend liet hij weten ,,er doorheen” te zitten. En dat het ,,nooit meer goedkwam” met Tanja.

Hoewel ze het niet van plan was, reageerde Tanja donderdagavond via haar Instagram-pagina. Wat een kracht toonde zij door te erkennen dat ze al langer problemen hadden, dat ze de ,,demonen en issues” van haar man kende. En dat je elkaar niet zomaar laat vallen, als je van elkaar houdt.

Juice van het giftigste soort

Ondertussen is Charly beroofd van elke vorm van waardigheid. Niet alleen ten overstaan van zijn publiek, maar vooral ten overstaan van zijn vrouw en kinderen. Denk je eens in hoe hun twee jongens zich bewegen op het schoolplein of binnen de campus? Hoe vreselijk moet het bovenop dit alles zijn om zo genadeloos te worden blootgesteld aan het satanische genoegen dat de als roddelduo vermomde treiterjuicers Roos en Schouten leek te scheppen in de misère van Tanja en Charly.

Wat mij betreft waren die koffiemokjes, waarmee ze zo triomfantelijk proostten, als gifbekers die tot op de bodem leeg mogen worden gedronken. Een beetje roddelen is leuk en houdt de showbizz aan de gang, maar deze ‘juice’ is van het giftigste soort. Waarvan we in deze toch al bizarre tijden niet snel genoeg kunnen worden verlost.

Meer DenD