Sigrid Kaag ging naar huis om te slapen

Sigrid Kaag
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

D66-leidster Sigrid Kaag blijkt zaterdagavond toen de agenda van informateur Johan Remkes was afgewerkt in De Zwaluwenberg in de bossen bij Hilversum te zijn vertrokken naar huis. De ex-minister van Buitenlandse Zaken wilde bij haar familie zijn in Den Haag.

Haar collega’s, onder wie Wopke Hoekstra en en Mark Rutte bleven achter. Bij het gezellig natafelen was Kaag verdwenen. Kennelijk had Kaag geen zin om met haar collega’s te keuvelen in een andere niet Haagse omgeving.

Zondagochtend was Kaag met 170 kilometer extra op de teller van de auto weer op tijd terug bij het ontbijt. Na de bewogen week waarin ze een gele kaart kreeg van de Tweede Kamer en vervolgens opstapte had Kaag geen zin in een borrel met de andere politici.

Ervaring leert dat juist de ongedwongen gesprekken tussen politici helpen om elkaar beter te begrijpen. Beroemd is het dinertje van Dries van Agt en Hans Wiegel in 1977 in het Haagse restaurant Le Bistroquet. De kabinetsformatie destijds zat net zo vast als de formatie anno 2021.

Informateur Remkes zondagmiddag liet na afloop doorschemeren dat er geen doorbraak was bereikt. Volgende week wordt er pas verder gepraat over een nieuw kabinet.

Verbazing was er ook over de kledingkeuze van de deelnemers. Vooral Wopke Hoekstra detoneerde door een zomers t-shirt te dragen op een spijkerbroek. Rutte koos voor een polo van Amerikaanse makelij, terwijl Kaag aanschoof met een bodywarmer.

Johan Remkes koos voor een vertrouwde VVD-outfit. Keurige pantalon, overhemd en een lichtblauwe trui.

Tags

CDAD66DE ZWALUWENBERGJOHAN REMKESROB JETTENSIGRID KAAGSOPHIE HERMANSVVDWOPKE HOEKSTRA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck