Sigrid Kaag werkte als een rode lap op Johan Derksen

Johan Derksen is terug met VI.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Voor Johan Derksen waren de uitspraken van D66-leider en vice-premier Sigrid Kaag de belangrijkste reden om terug te keren op de buis met Vandaag Inside. Volgens Kaag was het tijd dat Derksen van de buis zou gaan vanwege diens omstreden kaars-erhaal, maar die mededeling maakte hem juist woedend.

In de uitzending van maandagavond veegde Derksen de vloer aan met Kaag. Dat deed hij ook tegen alle criticasters aan de talfshowtafels. Derksen trok zelfs zijn middelvinger.

Over Sigrid Kaag: ,,Een mevrouw heeft mij doen besluiten van ‘ik ga verdomme er weer zitten’. Dat is die vreselijke arrogante mevrouw Kaag. Die nergens van wist, die ons nog nooit gezien heeft. Die zei op de tv, ‘het is goed dat die weg is’. Toen zei ze iets heel lelijks. Dat hebben veel mensen niet zo goed begrepen. ‘Ik heb vernomen dat dat programmaatje is ontstaan uit een voetbalprogramma. Dan begrijp je wel hoe zoiets kan’.

Volgens Derksen had hij er na alle opschudding genoeg van. Maar na een verhelderend gesprek met de Talpa-leiding, de vele blijken van steun van fans, die sigaren, stropdassen en bloemstukken stuurden, en het besef dat dertig medewerkers van het programma geen werk meer zouden hebben, ging hij overstag.

Daarnaast onthulde Derksen dat hij een goed gesprek heeft gehad met de staatssecretaris van Mediazaken, mevrouw Uslu (D66). Ze is een partijgenote van Sigrid Kaag. Over de inhoud van het gesprek daarvan wilde hij niks kwijt. ,,Echt een topwijf, een heel prettig gesprek.”

,,Ik ben er achter gekomen dat de samenleving die voor ons is is veel groter dan het groepje dat tegen ons is. Dat maakt alleen veel meer lawaai”, aldus Derksen.

Tags

JOHAN DERKSENTALPAVANDAAG INSIDEWILFRED GENEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck