Sigrid Kaag wil niet naar Vandaag Inside: ‘Te seksistisch’

Sigrid is geen fan van VI
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Terwijl Mark Rutte gisteravond aanschoof bij Vandaag Inside, zat Sigrid Kaag aan tafel bij Jinek. Kaag heeft er bewust voor gekozen om wel bij Eva aan tafel te zitten en niet bij concurrent Wilfred Genee. Waarom? Kaag zegt dat ze niet past in een programma als Vandaag Inside. ,,Ik heb een mening over seksisme in Nederland, over hoe we over elkaar spreken.”

Kaag onthulde gisteren aan tafel bij Jinek dat ze wel uitgenodigd is voor Vandaag Inside, maar besloten heeft er niet te gaan zitten. ,,Is het een principiële keuze?”, vraagt Jinek. ,,Ik blijf trouw aan mezelf”, antwoordt Kaag. ,,We hebben het eerder deze avond gehad over seksisme, over discussies over vrouwen, hoe vrouwen behandeld worden. Ik denk na over de programma’s waarvoor ik word uitgenodigd.”

‘Ik wil geloofwaardig blijven’

Het was een bewuste keuze om niet aan te schuiven bij Vandaag Inside. ,,Ik wil ook geloofwaardig blijven”, legt Kaag uit. ,,Ik heb een mening over seksisme in Nederland, over hoe we over elkaar spreken, de ruimte die we elkaar geven. Ik zal niet goed passen in elk programma en vice versa.”

Rutte wél in VI

Mark Rutte besloot gisteren wél aan te schuiven bij Vandaag Inside. Vooraf deed de uitzending met Rutte al wat stof opwaaien. Zo zou de premier een aantal eisen hebben gesteld, zoals dat er geen Groningers, boeren of toeslagenouders in de studio zouden zitten. Later ontkende Rutte dit. Hij noemde zijn komst naar het programma zelfs ‘het hoogtepunt’ in de campagne rond de verkiezingen.

Tags

EVA JINEKMARK RUTTESIGRID KAAGVANDAAG INSIDE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck