Silver Metz online gepest: woeste Ali B grijpt hard in

Ali B
Door: Eva Steins
18-08-2020

We Want More-finalist Silver Metz ligt online onder vuur. De jonge zanger, bekend van The Voice Kids, krijgt op Twitter bakken kritiek over zich heen. Zijn voormalige coach Ali B reageert woest en neemt het via Twitter op voor Silver.

“Kapsones smurf”

Zondagavond stond de jonge zanger Silver Metz (12) in de finale van We Want More. Zijn optreden werd niet door iedereen gewaardeerd: op Twitter stroomde de kritiek op Silver binnen.

Zo tweette een kijker: ,,Brrr deze kapsones smurf gaat hoop ik niet winnen. Sorry. Ga maar naar de Voice Kids. #wewantmore”.

Jurylid van We Want More Ali B pikte de opmerkingen niet en haalde uit op Twitter: ,,Onzekere mensen vinden mensen met vertrouwen al snel kapsones hebben…als hij een smurf is, dan ben jij voor mij Cargamel”

Steun van mede-Twitteraars

Veel kijkers van het programma springen Ali B bij in zijn strijd tegen de online pesterijen. Zo werd Silver een ‘enge jongen’ genoemd en werd de prijs hem niet gegund. Ali reageerde met een krachtig bericht:

,,Als jij een hoogbegaafd kind met liefde voor muziek en liefde voor zijn medemens eng vindt, ben je misschien ook gewoon een hele negatieve bange man en ik gun jou 1% van Silver zijn positiviteit, zou je echt heel erg op vooruit gaan ❤”

Twitteraars reageerden vol lof en stonden Ali B en Silver bij: ,,Als je welk kind dan ook op zo’n manier bestempeld, ben je intens treurig. #hoogbegaafdisnietaltijdfeest #herkenbaar #lieveSilver #talent #positief

Silver zong in de finale ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Gordon en won hiermee de tweede prijs. Met deze winst sleepte hij een geldbedrag van 25.000 euro binnen.

Meer DenD