Simeone heeft spijt van pikant juichen

MADRID – Trainer Diego Simeone van Atlético Madrid heeft spijt van de manier waarop hij woensdag juichte na de openingstreffer van zijn ploeg tegen Juventus in de achtste finales van de Champions League. De Argentijn greep met twee handen naar zijn kruis nadat José Maria Giménez de 1-0 had binnen geschoten. ”Ik geef toe dat het niet zo’n net gebaar was”, zei Simeone. ”Maar ik voelde dat ik dit moest doen.”

De immer fanatiek meelevende trainer van Atlético had het naar eigen zeggen ook wel eens gedaan toen hij zelf bij Lazio speelde. ”Ik wilde het nu weer doen, om de fans te laten zien dat we ‘cojones’ hebben: ballen. Het spijt me als iemand zich hieraan heeft gestoord. Het was niet bedoeld richting de tegenstander, ik draaide me juist om naar onze supporters. Het kwam uit mijn hart.”

Simeone besloot na ongeveer een uur spelen, bij een stand van 0-0, drie keer kort achter elkaar te wisselen. Hij bracht Alvaro Morata, Thomas Lemar en Angel Correa in het veld, drie aanvallend ingestelde spelers. De trainer van Atlético werd in het laatste kwartier beloond voor zijn lef, want dankzij doelpunten uit spelhervattingen van de verdedigers Giménez en Diego Godin won de thuisclub met 2-0. ”Je moet lef hebben en dat hebben we getoond”, zei Simeone. ”Wij hebben ballen, dat is de stijl van Atlético.”

 

BUZZS