Simon in rolstoel op uitverkocht Zand

Door:
19-08-2017

ALMERE – Gebroken knieschijf of niet, Simon Keizer trad zaterdag gewoon op tijdens het jubilerende Strandfestival Zand. De Volendammer zong de 25.000 festivalbezoekers vanuit een rolstoel toe.

Simon en zijn maatje Nick Schilder hadden bovendien nog een verrassing in petto voor het uitverkochte festival, dat zaterdag zijn tiende editie groots viert. Het duo gaf een extra akoestisch optreden, vanaf een klein podiumpje op het Almeerderstrand. Op de stapel pallets bleef Simon dankzij een kruk op de been.

Simons rechterbeen zit de komende weken in een spalk, nadat hij bij een val zijn knieschijf brak. De zanger vertelde vorige week in zijn vlog dat hij zo’n zes weken zoet is met zijn herstel. Optredens afzeggen wil Simon echter niet. “Het is te leuk om te doen. Desnoods doe ik ze op een kruk, ik wil erbij zijn.”

Wachtrijen

Strandfestival Zand is wederom uitverkocht. 25.000 bezoekers genieten van optredens van onder anderen Kensington, Chef’Special en Guus Meeuwis. Het festival, dat tot middernacht duurt, eindigt met ‘een spectaculaire vuurwerkshow’.

Lieke van Lexmond, die Zand ook dit jaar weer presenteert met Jeroen van Koningsbrugge, kijkt uit naar de show. “Guus is onze vaste afsluiter. Met daarna een groot slotvuurwerk en 5000 LED-verlichte Zand-spinners die het hele strand oplichten. Dat wordt sowieso een bijzonder moment vanavond.”

Bezoekers van het festival klagen via social media over lange wachtrijen bij de parkeerterreinen en ingang. Via Facebook liet de organisatie van Strandfestival Zand weten dat “de wachttijden bij de entree (soms) te lang waren”. “Reden hiervoor is het samenkomen van veel mensen op hetzelfde moment icm onze aangescherpte controle bij aankomst vanwege de recente gebeurtenissen in Europa.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD