Simon Keizer is in therapie: ‘Het klopte niet’

Simon Keizer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Simon Keizer, bekend van duo Nick & Simon, vertelt openhartig over zijn therapiebehandelingen. De zanger ontdekte na de geboorte van zijn dochter Kiki dat er iets ‘niet klopte’.

In gesprek met Gwen van Poorten voor de podcast #METZNALLEN zet Keizer zijn hart open. Hij vertelt dat hij al een tijd in therapie is.

Geboorte

Toen zijn dochter Kiki geboren werd, kwamen er bij Simon problemen aan de oppervlakte.

„Ik zag Annemarie stralen als ze met onze dochter Kiki speelde, maar ik voelde dat niet”, vertelt de zanger. Hij had direct door dat er wat mis was.

,,Ik dacht: hier klopt iets niet. Ik zie Annemarie intens stralen en gelukkig zijn, maar ik voel dit niet als ik met mijn dochter dezelfde leuke dingen doe.”

Afgevlakt

De zanger ging in therapie en leerde dat jeugtrauma’s een rol speelde bij zijn gevoel, zonder dat hij dit doorhad. Zo verloor Simon zijn vader toen hij zestien was, en is ook de brand in café ’t Hemeltje in Volendam een traumatische ervaring geweest voor hem.

Volgens Simon kwam hij er pasgeleden achter dat beide gebeurtenissen hem ’tot in het diepste wezen geraakt hebben’ . Dankzij zijn therapeute zag hij in dat er veel te herleiden is naar zijn jeugd.

,,En dat hoeft niet eens iets heel heftigs te zijn, zoals ik dat wel heb beleefd. Ik leerde dat ik als gevolg van die heftige dingen heb geleerd mijn gevoel af te sluiten – dat is heel handig als heftige dingen je overkomen, maar onhandig als mooie dingen je overkomen. Dan word je afgevlakt.”

Ook probeert hij zijn vrouw Annemarie mee te nemen in het proces naar zelfhulp, mede door haar kennis te laten maken met meditatie.

,,Soms denkt zij: waar práát je over? Omdat ze superlief is knikt ze dan gewoon ’ja’ als ik vraag of ze mee wil doen. En dan verwacht ik veel te veel van die meditatie. Zij moet niet gaan mediteren omdat ik wil dat ze mediteert.”

Tags

NICK EN SIMONSIMON KEIZERTHERAPIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck