Sint komt met ‘bont gezelschap aan helpers’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

HILVERSUM – In het Sinterklaasjournaal komt de goedheiligman dit jaar naar ons land met een ‘bont gezelschap aan helpers’. Onder anderen John Jones, Jeroen Spitzenberger, Frederik Brom, Joep Onderdelinden, Harry Piekema, Mimoun Ouled Radi en Abbey Hoes spelen hierin een rol, maakte de NTR maandag bekend.

Het Sinterklaasjournaal is vanaf volgende week maandag weer elke dag om 18.00 uur te zien bij NPO Zapp op 3. De landelijke intocht is op zaterdag 18 november in het Friese Dokkum.

Dieuwertje Blok neemt zoals ieder jaar de presentatie van het programma voor haar rekening. Jeroen Kramer gaat wederom als verslaggever het land in, net als Charlie Chan Dagelet die voor het eerst is te zien in het Sinterklaasjournaal.

Demonstreren

Wat de rol van het ‘bonte gezelschap’ precies is en hoe ze eruit zien, kon een woordvoerder van de omroep nog niet zeggen. De NTR kondigde onlangs al aan dat de gekleurde pieten van vorig jaar niet terugkeren.

Bij de gemeente Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, zijn tot nu toe nog geen verzoeken binnengekomen om tijdens de intocht te demonstreren. Voorgaande jaren zorgde Zwarte Piet voor protesten. Tegenstanders verzetten zich tegen het hulpje van Sinterklaas omdat ze het een discriminerend stereotype vinden en voorstanders streden voor het behoud van Zwarte Piet. De extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) geeft aan niet naar de Friese stad af te reizen.

De gemeente verwacht zo’n 25.000 bezoekers.

Nickelodeon komt, eveneens vanaf maandag, met ‘Op weg naar Pakjesavond – De sluwe zakenman’, waarin een superondernemer Dirk Diamant het heeft voorzien op de baan van Sinterklaas. In deze serie, elke schooldag om 17.30 uur, spelen onder anderen Peter Faber, Rogier Schippers, Andre Dongelmans en Steef Hupkes mee.

 

BuzzE

 

 

Tags

SINTERKLAASZWARTE PIET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck