Sjinkie mist EK door ernstige blessure

Shorttracker Sjinkie Knegt zal niet in actie komen op het EK Shorttrack in Dordrecht, dat van 11 t/m 13 januari plaatsvindt. Hij heeft een zware blessure opgelopen aan zijn linkerbeen. Dat gebeurde bij een ongeluk met een heftruck.

Bekneld

Dinsdagavond raakte Sjinkie bekneld tussen een heftruck en een kozijn van een schuurdeur. ,,Ik stond net met mijn rug tegen het deurkozijn en mijn been raakte korte tijd bekneld tussen de heftruck en dat kozijn”, zegt Sjinkie tegen het AD.

Hij ging naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis van Heereveen, en de volgende dag werd er een MRI-scan van zijn been gemaakt. Daaruit bleek dat de schaatser uitgebreid spierletsel heeft. Uit een echofoto blijkt dat de botten en gewrichten van Sjinkie niet beschadigd zijn.

Domper

,,Dit is een flinke teleurstelling. Met de pijn valt het nu wel mee. Ik hoef geen pijnstillers of drank te nemen, het is draaglijk. Maar dat ik voorlopig niet kan schaatsen is een enorme domper.” Sjinkie hoopte zijn titel in januari te kunnen verdedigen. De kans bestaat dat Sjinkie ook het WK, dat half maart plaatsvindt, moet missen.  Zijn coach Jeroen Otter heeft toch een klein beetje hoop dat Sjinkie tegen die tijd voldoende gerevalideerd is: ,,Je weet het bij Sjinkie nooit, hij blijft een bijzondere knaap”, zegt hij tegen De Telegraaf.