Sjors Fröhlich uitgeroepen tot Online Radio Ambassadeur

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich is uitgeroepen tot Online Radio Ambassadeur van 2019. Hij werd zondag tijdens het NPO Radio 1-programma De Perstribune verrast door Michiel Veenstra, de winnaar van vorig jaar.

“Ik had dit totaal niet zien aankomen. Fantastisch. Heel erg mooi”, reageerde Fröhlich nadat Veenstra het nieuws verkondigde. De radiomaker krijgt de bijbehorende award woensdag tijdens de uitreiking van de Online Radio Awards.

De jury van de radioprijzen koos voor Fröhlich vanwege zijn grote verdiensten op het gebied van interactie met de luisteraar, podcasts en SMART Radio. Hij verzorgde eerder onder meer jarenlang de presentatie van het Radio 1-programma Stand.nl, was verslaggever bij Radio Tour de France en had programma’s bij Radio 2 en 3. Sinds 2013 is Fröhlich hoofdredacteur bij BNR.

Nominaties

De Online Radio Awards worden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Onder anderen Olav Mol, Michiel Veenstra en Domien Verschuuren zijn genomineerd. Ze maken kans in de categorie Beste Presentator, net als Chris Bergström, Kyra Kay van de Watering en Tim op het Broek. In de categorie Beste Online Podcast zijn F1 aan tafel, Man Man Man de podcast, Trust Nobody, De Krokante Leesmap en Echte Jan genomineerd.

De genomineerden zijn voor het overgrote deel gekozen door het publiek, maar de winnaars worden uiteindelijk aangewezen door een zevenkoppige jury. Onder anderen radio- en tv-maker Erik de Zwart, presentatrice Amber Brantsen en cabaretier Vincent Bijlo hebben daarin zitting.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie