Slachtoffer Ali B laat van zich horen

Slachtoffer Ali B laat van zich horen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Jill Helena, een van de slachtoffers van Ali B, laat van zich horen op Instagram. De oud-deelneemster van The Voice of Holland wil Ali B toespreken in de rechtszaal.

Ali B moet op 12 en 13 juni voor de rechter komen als verdachte van twee verkrachtingen en een aanranding. Gisteren werd bekend dat Jill Helena, oud-deelneemster van The Voice of Holland, een van de slachtoffers is. Jill haalde in 2013 de finale van The Voice, maar het incident vond pas jaren later plaats. Jill zou in 2018 door Ali B zijn betast tegen haar zin.

Spreekrecht

Nu haar identiteit bekend is, geeft Jill aan gebruik te willen maken van haar spreekrecht bij de rechtbank. ,,Cliënte is wel voornemens om gebruik te maken van haar spreekrecht en zal dan in de rechtbank vertellen wat haar is overkomen”, vertelt slachtofferadvocaat Sébas Diekstra, die Jill bijstaat in de zaak, tegen het AD.

Slachtoffer

Op Instagram laat Jill voor het eerst iets van zich horen. ,,Lieve mensen, hierbij even een bericht van mij”, schrijft ze in Stories. ,,Ik wil iedereen bedanken voor de lieve berichten die ik heb mogen ontvangen. Jullie steun en liefde doet mij goed! Dank jullie wel. Zoals jullie hebben kunnen zien, zal ik gebruik maken van mijn spreekrecht in de rechtszaal. Dus inhoudelijk zal ik tot dan geen uitspraken doen.”

Ellen ten Damme

Eerder werd al bekend dat Ellen ten Damme een van de slachtoffers van Ali B is. Zij wil helemaal niets te maken hebben met de rechtszaak en zal dan ook niet aanwezig zijn op 12 en 13 juni. Het incident gebeurde in 2014 in Marokko, toen ze met Ali op reis was voor het programma de Muziekkaravaan. Ellen verklaarde dat de rapper haar ’s nachts opzocht en haar verkrachtte. Ze deed haar verhaal om andere slachtoffers te steunen en legde om die reden ook een verklaring af bij de politie. Aangifte heeft ze nooit gedaan.

Tags

ALI B

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck