Slachtoffer en verdachte schietpartij Amsterdam waren buren

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM (ANP) – Het slachtoffer en vermoedelijke dader van de dodelijk schietpartij donderdag in Amsterdam waren buren, laat een politiewoordvoerder vrijdag weten. De 47-jarige vrouw werd donderdagochtend voor een portiek op de De Wittenstraat doodgeschoten. De vermoedelijke schutter, een 57-jarige Amsterdammer, werd later dood gevonden in een parkeergarage aan de De Wittenkade. Beide straten liggen in de Staatsliedenbuurt.

De schietpartij was rond 08.00 uur. Hulpverleners probeerden tevergeefs de vrouw te reanimeren. De dader zou nadat de vrouw was doodgeschoten te voet zijn gevlucht, aldus de politie. De politie doet nog onderzoek naar het motief voor de schietpartij, aldus de woordvoerder.

De wijkagent is vrijdag samen met Slachtofferhulp Nederland en de gemeente op straat in de Staatsliedenbuurt. “Dit heeft natuurlijk veel impact op vrienden, familie en mensen in de buurt. Mochten er mensen hulp nodig hebben dan kunnen zij zich melden bij Slachtofferhulp Nederland”, liet de politie eerder weten.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie