Slag om de Schelde zo snel mogelijk uit, ook bij lange lockdown

Door: DitjesDatjes
06-01-2021

Ook als de coronalockdown langer duurt, komt het oorlogsepos Slag om de Schelde uit zodra de bioscopen weer open mogen. Dat heeft distributeur September Film woensdag desgevraagd gemeld.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Slag om de Schelde is de duurste Nederlandse film in vijftien jaar tijd. Het epos volgt drie jongeren (Gijs Blom, Susan Radder en Jamie Flatters) tijdens de strijd om de Scheldemonding in oktober 1944. De film beleefde vlak voor de lockdown een grote première, maar de grote release moest door de nieuwe verscherpte maatregelen worden uitgesteld.

De bioscopen, die sowieso door corona een slecht jaar achter de rug hebben, zouden in theorie 19 januari weer open mogen. Maar premier Mark Rutte liet dinsdagavond in het vaccinatiedebat weten dat hij de kans op versoepelingen van de maatregelen over twee weken nihil acht. Ook veel theaters en concertpodia vrezen dat zij voorlopig hun deuren nog niet kunnen openen.

De andere grote filmrelease die moest worden opgeschort was de actiefilm Wonder Woman: 1984. De film is inmiddels in veel andere landen wel al uitgebracht. Een woordvoerder van distributeur Warner Bros. Nederland laat desgevraagd weten voorlopig uit te gaan van een uitbreng op 20 januari. “We gaan niet op de zaken vooruitlopen”, stelt hij.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD