Slecht nieuws voor Lubach-fans…

Lubach
Door: DitjesenDatjes
19-08-2020

Het succesvolle programma Zondag met Lubach zal niet meer op televisie verschijnen. Arjen Lubach heeft in zijn boek ‘Stoorzender’ laten weten dat hij niet van plan is nog een nieuw seizoen te maken. Het hoogtepunt zou zijn bereikt, en daar wil hij op stoppen.

‘Wildere plannen’

,,Ik denk dat de huidige vorm, dat ene half uur per week waarin – naast een paar actualiteiten – één groot thema centraal staat, tegen zijn grenzen aan loopt. Niet omdat we het niet meer zouden kunnen, maar omdat alles wat je in die vorm (man in pak achter desk doet nieuwslezer na en windt zich op met grapjes) brengt, hetzelfde gewicht krijgt”, schrijft hij. De fans van Lubach hoeven gelukkig niet definitief afscheid van hem te nemen, want de man is niet van plan te stoppen met televisie maken. ,,Ik heb wildere plannen, die nog ambitieuzer zijn, waar plek is voor al het bovenstaande, maar waarvan de vorm minder zwaar voelt, en waar ik al zin in krijg als ik er aan denk.”

Groot succes

Vanaf 2014 maakte Lubach samen met een team Zondag met Lubach. In 2017 wonnen ze de Televizierring en door de jaren heen is veel van wat Lubach heeft gemaakt viral gemaakt. Zo is het nummer ‘Beter in bed’, over Thierry Baudet, massaal geluisterd en verwijderde duizenden mensen Facebook nadat Arjen daartoe opriep.

Meer DenD