Slee Privé: ‘Dít verbergt Amalia achter glimlach!’

Amalia lacht maar is triest
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Ze lacht, danst en is belangstellend. Maar achter de glimlach van prinses Amalia moet verdriet en frustratie schuilgaan. Dit is niet waar ze zich op verheugd had.

Ik ben geen monarchist. Koningsdag is aan mij niet besteed en ik behoor absoluut niet tot de trouwe Oranjefans die op Prinsjesdag langs de rijtoer staan. Maar voor prinses Amalia heb ik bewondering.

Ontdekken
Ga er maar aan staan. Je hebt als jonge prinses een zeer beschermde jeugd gehad. Het ontbreekt je aan niets, maar dan het is tijd om je vleugels uit te slaan. Enthousiast begin je aan een studie in een nieuwe stad. Je wilt het leven ontdekken en jezelf beter leren kennen.

Dan begint de ellende. Door het lompe seksistische gedrag van een aantal brallerige corpsleden mag/wil je geen lid worden van het studentencorps. En juist nu je eindelijk op jezelf kan wonen, wordt dat door dreigementen uit het criminele circuit onmogelijk gemaakt.   

Geen avonturen
Je belandt weer bij pa en ma op de bank. Dat is misschien geen straf, maar het is ook niet waar je je op verheugd hebt. Je kan niet lachen met vrienden van het corps (die heb je niet). Je kan niet fietsend naar de universiteit en beleeft geen avonturen in nachtelijk Amsterdam.

Menig tiener zou rebelleren of depressief worden. Zo niet prinses Amalia. Dezer dagen is ze druk met haar kennismakingsbezoek aan Caribisch Nederland. Ze lacht vriendelijk, schudt eindeloos veel handen en toont interesse in de bewoners, met al hun wensen en zorgen.

Onverdachte hoek
Maar hoe zit het met haar eigen wensen en zorgen? Geeft dit Amalia echt voldoening? Mist ze niet (te) veel colleges? Maak ze zich geen zorgen om haar tentamens? Vreest ze niet voor haar beperkte bewegingsvrijheid en veiligheid als ze straks weer in Nederland is?

Amalia is bereid zichzelf weg te cijferen voor de monarchie. Dat is natuurlijk bewonderenswaardig. Toch gun ik haar vooral een onbezorgde studietijd. Als dat niet in Amsterdam kan, dan misschien in een veilig buitenland. Het is een goedbedoeld advies uit onverdachte hoek. 

[poll id=”163″]

Tags

AmaliaMatthieu SleePrinses

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie