Slippertje vertellen of verzwijgen?

Slippertje
Door: Jos La Grande
11-04-2021

„Na een bedrijfsfeestje voordat corona uitbrak, heb ik gekust met een collega. Ja, ik vind hem al langer leuk, maar hij is al jaren gelukkig getrouwd en zag mij niet staan. Totdat dat bewuste feestje was. Nu is het al bijna een jaar geleden en ik merk dat het me nog altijd dwars zit. Ik was de kerst ervoor ten huwelijk gevraagd en had vol overgave ‘ja’ gezegd. Nu zit ik met twee dingen: mijn geheim, en daarbij vraag ik me af wat het zegt over mijn gevoelens voor mijn verloofde. Help!”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

J. uit A.

Antwoord

„Je kampt met schuldgevoelens. Dat is logisch. Eigenlijk zegt dat ook wel iets over jouw gevoel ten opzichte van je verloofde. Hij doet er in elk geval toe voor jou. Je kunt je dan ook afvragen of het helpt om deze uitglijder met jouw partner te delen.”

,,Is het je waard om het van je af te praten en vervolgens je verloofde te zien vertrekken? Ik zou er eerder voor kiezen om jouw misstap te bespreken met een vriendin of therapeut en het zo van je af te praten. Wel moet je zeker weten dat je geheim nooit uitlekt.”

Meer DenD