Smakeloos: attractie over dood prinses Diana

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Een nieuw amusementspark in Amerika houdt de gemoederen flink bezig. In het park National Enquirer Live is namelijk een attractie geopend die gaat over de dood van prinses Diana.

Parijs

Bezoekers kunnen via een 3D model zien hoe prinses Diana is omgekomen. Ze zien de route door Parijs, de tunnel waarin ze is verongelukt en vervolgens een flits, waardoor waarschijnlijk de bestuurder werd verblind. Hoewel veel mensen de attractie smakeloos vinden, zegt de bedenker dat hij het absoluut niet zo bedoelde: ,,Het laat gewoon zien wat er is gebeurd”, zegt hij tegen Daily Beast. ,,Mensen die nog nooit in Parijs zijn geweest zien de straten daar. Het is erg professioneel opgezet.”

Vervolgens dwingt de attractie de bezoekers om na te denken over de complottheorieën over Diana’s dood en over welke rol de media speelden bij het auto-ongeluk.

Michael Jackson

In het pretpark zijn nog meer attracties te vinden die gaan over beroemde voorpagina’s van het Amerikaanse sensatieblad. Zo is Michael Jackson te zien die een baby over de reling van een balkon laat hangen en is een ‘crime scene’ te zien van twee slachtoffers van O.J. Simpson.

Tags

AMERIKADOODPRINSES DIANA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck