Sneijder scoort met hak(je)

Wesley Sneijder
Door: Charlotte Wijnen
03-06-2021

Wesley Sneijder heeft nogal voor een verdeling gezorgd op social media met zijn ‘hakkende’ rol in een reclamespotje. Hij is daarin niet de koning van het voetbalveld, maar ‘Koning Toto’.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zijn naam is meteen trending topic op Twitter. Maar waar de één spreekt van de beste commercial ooit, noemt de ander het een dieptepunt…

Gabbertje Wesley

Het spotje duurt bijna twee minuten, waarin we Sneijder in een oranje trainingspak zien hakken op een nummer van Mental Theo en Charly Lownoise. Maar het blijft niet alleen bij hakken. Sneijder rapt ook nog over het aanstaande EK, met verwijzingen naar zijn eigen carrière.

Je moet er maar nét van houden. En dat is te zien op social media. Zo twittert iemand: ,,Wesley Sneijder als gabbertje. Geen woorden voor. Wat een afgang.” Terwijl een andere Twitteraar het juist weer kan waarderen: ,,Dit is zó fout dat ik het echt weer geweldig vind.”

Zelfs bij de NOS zijn de meningen verdeeld. Zo noemt NOS-correspondent Mustafa Marghadi het de ‘beste commercial ooit’. Terwijl zijn collega Tim de Wit een hele andere mening heeft. ,,90 minuten bellenblaasvoetbal tegen Schotland-B, gevolgd door een reclameblok met een hakkende Wesley Sneijder, schreeuwende Snollebollekes en Dreetje Hazes”, schrijft Tim. Hij wenst iedereen in Nederland ‘heel veel sterkte’ het komende EK.

Meer DenD