Snollebollekes organiseren eigen festival

Door: DitjesDatjes
27-01-2020

Met zes keer een uitverkocht GelreDome, gouden platen en miljoenen streams is het tijd voor de volgende grote stap voor Snollebollekes. De populaire Brabantse feestact organiseert deze zomer zijn eigen festival. De eerste editie van het Total Loss Festival vindt op 29 augustus plaats op strandpark Aquabest bij Eindhoven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het festival beslaat acht area’s waar naast Snollebollekes ook meer dan zestig andere artiesten komen optreden. De maximaal 40.000 bezoekers kunnen los op muziek van onder anderen Jan Smit, Gerard Joling, Frans Bauer, Vengaboys, Paul Elstak en The Partysquad. Ze treden op met verwijzingen naar Snollebollekes, zoals ‘Springen Nondeju’ en ‘Café ’t Fietsenrek’.

Voor Snollebollekes-frontman en festivalbaas Rob Kemps is het een droom die uitkomt. “Ik kreeg vanwege ons succes vaak de vraag wat ik nog zou willen doen. Stiekem leek het me wel heel cool om een eigen festival te organiseren. Dat komt er nu gewoon, echt heel gaaf”, vertelt Rob aan BuzzE. Ook de locatie is fijn, want hij woont zelf in Best. “Ik kwam als kind al op Aquabest om te zwemmen of voor kinderfeestjes en ik ben er vaak op festivals geweest. Echt een thuiswedstrijd dus.”

Feest

Feestmuziek staat logischerwijs centraal op het Total Loss Festival. “Waar bij andere festivals de dj’s meestal op het hoofdpodium staat, is onze main stage voor de feestmuziek. De dj’s treden op bij ‘Springen Nondeju’. Het is in alle area’s feest in verschillende genres. Mensen kunnen op verschillende muziek helemaal total loss gaan.”

Rob mag zijn fantasie de vrije loop laten gaan en kan al zijn ideeën kwijt in het festival. “Bungeejumpen, sjoelen met bierpullen, silent disco, Oktoberfest, een gabberplek”, somt hij op. “We gaan er een groot feest van maken.”

Kaartjes voor het Total Loss Festival zijn vanaf zaterdag 1 februari te koop.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD