Snollebollekes Rob maakt debuut als presentator

Rob Kemps maakt debuut als presentator
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Door zijn deelname aan De Slimste Mens heeft Rob Kemps een carrièreswitch eraan overgehouden. Na zijn winst kreeg de Snollebollekes zanger veel nieuwe fans uit een andere hoek. Talpa slaat gelijk zijn slag om Kemps als presentator voor SBS6 The Wheel te vragen.

„Door De slimste mens begonnen mensen aan mij te trekken. Of, nou ja, er gingen deuren voor mij open”, vertelt Rob Kemps aan De Telegraaf. Voorheen kende Nederland Kemps als Brabantse volkszanger met gele stropdas, een rode jas en wilde haren. In het programma liet de zanger een andere, voor kijkers verrassende, kant van hem zien.

Altijd van gedroomd

De Brabander heeft altijd gedroomd van een tv-carrière. „Door de coronapandemie is het eerder op mijn pad gekomen. Ik zit al anderhalf jaar thuis, zonder optredens. Als die er wel waren, had ik niet bij De slimste mens gezeten. Daar had ik helemaal geen tijd voor”, onthult hij aan De Telegraaf.

„Uit ijdelheid hoef ik niet op tv, ik had met Snollebollekes 200 optredens per jaar. Ik wil echt dingen doen die ik leuk vind. Het is geen misplaatste arrogantie, maar zij gaan ervan uit dat ik iets kan. Anders vragen ze me niet”, aldus Kemps.

‘Fatsoenlijk showtje’

Gezonde spanning had de kersverse presentator wel tijdens de eerste opnames. „Toen de regisseur zich voorstelde vroeg ik hem: ’wat heb jij zoal gedaan de laatste tijd qua regie?’ Dat was het Eurovisie Songfestival. Waarop ik zei: ’Leuk dat je nu een fatsoenlijk showtje kunt doen’, haha.”

Angst om fouten te maken heeft Rob niet. ,,Ik heb geen presentatietraining gevolgd en het maakt mij ook niet uit als ik me vier keer verspreek. Dat hoort bij mijn karakter”, aldus Kemps.

The wheel is te zien vanaf zaterdag om 21.25 uur op SBS6.

Tags

ROB KEMPSSNOLLEBOLLEKESTHE WHEEL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck