Songfestivalartiesten willen verenigen, niet verdelen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Veel songfestivalartiesten vinden het jammer dat de deelname van Israël dit jaar tot veel discussie leidt. Zij willen zich liever concentreren op de muziek en benadrukken dat het Eurovisie Songfestival van oudsher bedoeld is om elkaar te verenigen.

“Het enige wat ik erover wil zeggen is dat muziek als een universele taal is”, zegt de Italiaanse zangeres Angelina Mango tegen het ANP voorafgaand aan Eurovision in Concert in Amsterdam. “Daar wil ik het liefst over praten, want dat is mijn werk”, vervolgt ze. “Iedereen kan het verstaan en ik geloof echt dat het songfestival ons kan verenigen.”

De Kroatische zanger Baby Lasagna denkt er net zo over. “Ik wil er eigenlijk niet over nadenken. Er zijn veel slimmere mensen op de wereld die politiek bedrijven. Zij zouden er iets aan moeten doen”, zegt hij over de oorlog in Gaza. “Ik ben maar een muzikant, ik heb niet eens een televisie.”

Onmogelijk

Zangeres TALI uit Luxemburg, die geboren werd in Israël, vindt het jammer dat de komst van Israël op het songfestival ter discussie staat. Zij schaart de inzending van de Israëlische Eden Golan gewoon tot haar favorieten. “Ik ben hier om muziek te maken en ik zou willen dat we allemaal van elkaar houden en niets politiek is. Maar dat is onmogelijk.”

“Het moet gaan over muziek en muziek heeft de kracht om elkaar te verenigen. Ik hoop dat ik dat ook kan doen. En dat is toch ook waar Eurovisie om draait?”, vraagt de zangeres zich af. “Waarom maken we ons hier druk om? We moeten het leven vieren. Er zijn al genoeg vreselijke en verdrietige dingen.”

Vlak voor de show van zaterdagavond wordt voor AFAS Live gedemonstreerd door pro-Palestijnse organisaties. De initiatiefnemers roepen de deelnemende artiesten op zich terug te trekken uit het songfestival.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck