Songfestivalcommissie kan op zoek naar komende inzending

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De commissie die de Nederlandse inzending van het komende Eurovisie Songfestival gaat kiezen, kan officieel aan de slag. Zaterdagavond sloot de inschrijvingsperiode. AVROTROS hoopt nog voor het einde van het jaar een nummer te hebben uitgezocht.

Artiesten, componisten, tekstschrijvers en producers konden sinds juli een liedje naar de selectiecommissie sturen. Dat hoefde dit keer niet langer per se met een uitvoerende artiest. Er mocht ook een liedje worden ingestuurd waarbij later in overleg met de commissie een geschikte artiest wordt gezocht. Ook wilde AVROTROS mensen uit de muziekwereld actief benaderen.

De commissie, dit jaar voor het eerst onder leiding van de nieuwe Head of Delegation Twan van de Nieuwenhuijzen, gaat in de komende periode alle inzendingen beluisteren en selecteert vervolgens een klein aantal kansrijke inzendingen. De teams achter deze inzendingen kunnen worden uitgenodigd om het liedje live te komen zingen.

Verscheidene artiesten lieten in de afgelopen maanden weten een poging te willen wagen. Zo hebben jongensgroep Bankzitters, zangeres April Darby en rapper Joost Klein interesse getoond.

Het 68e Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar mei plaats in Malmö. Zweden is gastheer omdat de Zweedse zangeres Loreen de afgelopen editie op haar naam schreef. Het was de tweede keer dat dat haar lukte. Alleen Johnny Logan won in het verleden ook meermaals.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck